Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Οι Τούρκοι «Παίρνουν» την….. Υφαλοκρη-Πίδα μας!!

Η κυρία του ΥΠΕΞ την 27.7.09 ενημέρωσε τους ομολόγους της για την «προκλητική πολιτική των αμφισβητήσεων» που ακολουθεί τις τελευταίες εβδομάδες η Τουρκία, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που έγινε στις Βρυξέλλες.

«Η Ελλάδα είναι ο πιο ειλικρινής υποστηρικτής της τουρκικής ένταξης!!», (sic) είπε η κυρία υπουργός, προσθέτοντας όμως ότι σταθερή θέση της Ελλάδας είναι, η ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας.

Οι Τούρκοι, αφού κατατρόμαξαν και …. τα έκαναν πάνω τους, απάντησαν μια μέρα μετά την 28.7.09 δια του εκπροσώπου του Τ/ΥΠΕΞ:

«Οι περιοχές που δημοσιεύθηκαν στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως στις 16 Ιουλίου 2009, για τις οποίες δόθηκε άδεια για έρευνες από την κρατική εταιρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ) με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, εμπίπτουν εξ ολοκλήρου στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου υπάρχουν αποκλειστικά δικαιώματα κυριαρχίας για την έρευνα φυσικών πηγών και την εξασφάλιση οφέλους από αυτές».

Ο εκπρόσωπος του Τ/ΥΠΕΞ πρόσθεσε με νόημα ότι «στο πλαίσιο αυτό, ο ΤΡΑΟ πραγματοποίησε μεταξύ 14 - 18 Νοεμβρίου 2008 δραστηριότητες γεωφυσικής έρευνας εντός των τομέων θαλάσσιας αρμοδιότητας της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο». Επιχειρείται λοιπόν, εκείνη η έρευνα, να εμφανιστεί ως τετελεσμένο γεγονός.

Υπενθυμίζεται, ότι τότε η Τουρκία είχε μισθώσει το νορβηγικό πλοίο Malene Ostervold, για να κάνει έρευνες υδρογονανθράκων στην ίδια περιοχή. Το πλοίο αποσύρθηκε τότε, ύστερα από ελληνικό διάβημα προς το ΥΠΕΞ της Νορβηγίας.

Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι Αταλάντευτη υπέρ της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην ΕΕ, Διαμαρτύρεται και Ενημερώνει τους Εταίρους στην ΕΕ για τις τουρκικές προκλήσεις και διεκδικήσεις σε βάρος της και οι Τούρκοι «Φιλικά» μας Παίρνουν…. την Υφαλοκρη-Πίδα μας!!

Η Ελλάδα, των απίστευτων μικρο-πολιτικάντηδων που κυβερνούν τη χώρα τα τελευταία 35 χρόνια, έχει καταστεί χώρα Χωρίς Εθνική Κυριαρχία και με ολοένα πιο Αδιευκρίνιστη Εδαφική Ακεραιότητα.

Άφησαν την…. πρωτοβουλία στους Τούρκους να Διεκδικούν συνεχώς και νέα κομμάτια της ελληνικής επικράτειας στον Αέρα, στη Θάλασσα, στον Υποθαλάσσιο Χώρο, στα Μικρονήσια και Βραχονησίδες, στα Κατοικημένα Νησιά και ο κατάλογος των διεκδικήσεων ανοικτός…

Που θα πάει κάπου θα σταθεροποιηθούν οι Τούρκοι, (στις απαιτήσεις τους) και μπορεί να μας αφήσουν…. το Ιόνιο Πέλαγος!!

1 σχόλιο: