Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Πρωτόκολλο…. Απαξίας των Ενόπλων Δυνάμεων

Στην πρόσφατη πανηγυρική τελετή των εγκαινίων του νέου μουσείου της Ακρόπολης, ενώ προσκλήθηκε και η …. Κουτσή Μαρία, από το επίσημο κράτος δια του υπουργείου πολιτισμού, δεν εκλήθησαν οι Αρχηγοί του ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ!!

Ο πρώτος Αρχηγός που επισκέφθηκε το μουσείο ήταν ο Αρχηγός Στρατού ….. της Τουρκίας στρατηγός Ισίκ Κοσανέρ, ο οποίος ήταν στη χώρα μας για επίσημη επίσκεψη την 1.7.09!!

Σε μια παρόμοια τελετή εγκαινίων του νέου αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», είχαν μεν κληθεί οι Αρχηγοί των Επιτελείων, αλλά τους έβαλαν τόσο πολύ πίσω σε σειρά, που θα ήταν καλύτερα να μην είχαν πάει. Κάποια ΜΜΕ ανέφεραν ότι τους έβαλαν προς το τέλος γιατί εκεί έπρεπε να τοποθετηθούν λόγω.…μισθολογικής κλίμακας!!!

Η σύγκληση του σχετικά πρόσφατου ΚΥΣΕΑ στις 8.7.09 ήταν προγραμματισμένη να γίνει στο Υπουργείο Άμυνας, όπου θα λάμβαναν μέρος και οι Αρχηγοί των ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ. Το ΚΥΣΕΑ αυτό ήταν κρίσιμο γιατί θα συζητιόταν και η ολοένα κλιμακούμενη προκλητικότητα των Τούρκων.

Κάποιο «πουλάκι» είπε ότι οι… «γενναίοι» του ΥΠΕΞ δεν ήθελαν να δημιουργηθεί Πολεμικό Κλίμα, αφού ακόμα και στην κρίση των Ιμίων ο Σημίτης δεν συγκάλεσε το ΚΥΣΕΑ στο ΥΠΕΘΑ!! Τα αποτελέσματα του χειρισμού της κρίσης των Ιμίων είναι Γνωστά…

Έτσι το ΚΥΣΕΑ έγινε στου Μαξίμου, οι αρχηγοί των Επιτελείων αποκλείστηκαν και φυσικά δε συζητήθηκε η Τουρκική Απειλή.

Τα παραπάνω καθρεπτίζουν την ….. εκτίμηση που «απολαμβάνουν» η Ηγεσία και γενικά οι Ένοπλες Δυνάμεις από τους πολιτικούς της Παρακμής!!

Ένα άλλο «πουλάκι» λέει, ότι οι αξιωματικοί είναι άκρως δυσαρεστημένοι με την απαξίωση των Ενόπλων Δυνάμεων η οποία συντελείται, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αντίδραση από πλευράς της ηγεσίας τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η μείωση της στρατιωτικής θητείας, η οποία επιβλήθηκε από την κυβέρνηση για καθαρά προεκλογικούς λόγους. Η ηγεσία του Στρατού και του ΓΕΕΘΑ την δέχθηκε αδιαμαρτύρητα, παρόλο που ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία, υπονομεύει την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Στρατού!!
Βλέπε σχετική ανάρτηση, «Περί μείωσης της “άχρηστης θητείας” και Τουρκίας», της 12.6.09.

Και από την άλλη πλευρά του Αιγαίου καραδοκούν οι Τούρκοι…

Ας… Ξυπνήσουν οι Στρατηγοί, για να Κρατήσουν το Στρατό μακριά από Μικροπολιτικές Σκοπιμότητες και να Απαιτήσουν το Αυτονόητο, ΣΕΒΑΣΜΟ από τους πολιτικούς. Υπάρχουν Ακέραιες Ευθύνες στους Ίδιους…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου