Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Ελλάς – Τουρκία 0 – 4 (Υπερπτήσεις)!!

Οργίασε χθες, 13.7.09, η τουρκική πολεμική αεροπορία στο Αιγαίο. Για πρώτη φορά από τότε που άρχισαν οι Τούρκοι τις υπερπτήσεις κατοικημένων ελληνικών νησιών εφάρμοσαν την τακτική προσβολή εδάφους με Φάντομ, με προστασία F-16. Συγκεκριμένα, στις 11:04 4 F-4E πέταξαν πάνω από το Αγαθονήσι ύψος 2.500 πόδια και ταυτόχρονα 2 F-16 στα 12.000 πόδια.

Ένα λεπτό νωρίτερα στις 11:02 2 F-4E πέταξαν πάνω από το Φαρμακονήσι σε ύψος 2.600 πόδια.

Την ίδια μέρα 4 F-4 II πέταξαν στις 17.00 και πάλι επάνω από το Αγαθονήσι σε ύψη από 2.100 έως 5.700 πόδια.

Συνολικά οι Τούρκοι πραγματοποίησαν 4 υπερπτήσεις ελληνικών κατοικημένων νησιών, 18 παραβιάσεις του ΕΕΧ, 4 παραβάσεις του FIR Αθηνών, ενώ σημειώθηκαν 3 εμπλοκές με ελληνικά μαχητικά.

Όλες αυτές οι άκρως εχθρικές-επιθετικές ενέργειες των Τούρκων συμβαίνουν εν μέσω Θερινού Μορατόριουμ!!

Τα ελληνικά μαχητικά, όπως πάντα δεν πρόλαβαν να εμποδίσουν τις υπερπτήσεις των Τούρκων πάνω από τα ελληνικά νησιά….

Ο έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα, αυτή τη φορά, επέδωσε διάβημα διαμαρτυρίας στο τουρκικό ΥΠΕΞ.

Οι Τούρκοι προσπαθούν με τον πιο Ωμό τρόπο να μας πουν ότι έχουν δικαιώματα στα νησιά μας και η κυβέρνηση δεν κάνει τα αυτονόητα για να τα υπερασπίσει.

Δεν επιτυγχάνεται τίποτα με το να γίνεται «λάστιχο» η αεροπορία μας, τρέχοντας να προλάβει τους Τούρκους να μην προβαίνουν σε υπερπτήσεις.

Ας διαμηνύσουν στους Τούρκους, ότι θα χρησιμοποιηθούν εναντίον τους τα αντιαεροπορικά όπλα των νησιών. Ας διατάξουν, Έστω τον Εγκλωβισμό των τουρκικών μαχητικών, για να νιώσουν οι Τούρκοι την Ανάσα του Έλληνα στρατιώτη!

Η μη αντίδραση με αντιαεροπορικά όπλα από τα ελληνικά νησιά, που τείνει να παγιωθεί, στη Διεθνή Διπλωματία, σημαίνει Αποδοχή Τετελεσμένων.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ όμως έχει άλλη στρατηγική… Η κ. Μπακογιάννη ετοιμάζεται να πάει στην Άγκυρα για … Χαρούλες με τον ομόλογο της Νταβούτογλου τον Αύγουστο, αφού έχει αποδεχτεί σχετική πρόσκληση του. Προφανώς θα συζητήσουν σαν «φίλοι» τις διεκδικήσεις των Τούρκων, όπως είχε πει ο κ. Νταβούτογλου στην ομόλογο του στην Κέρκυρα, στο περιθώριο του συμβουλίου του ΟΑΣΕ.

Επί τέλους, Βγείτε από το Κοτέτσι που σας έχουν βάλει οι Τούρκοι!

Ενεργείστε τουλάχιστον σαν Έλληνες, γιατί το Ως το έχετε Ξεχάσει!.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου