Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Οι Τούρκοι «Βομβαρδίζουν» και οι Έλληνες Διαμαρτύρ(Ξύν)ονται!!

Η απάντηση των Τούρκων στο διάβημα του Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα, για τις παραβιάσεις και υπερπτήσεις των νησιών μας στο Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι από την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία, προχθές 13.7.09, ήλθε αμέσως μια μέρα μετά, χθες 14.7.09: «Βομβαρδισμός» του ελληνικού φυλακίου στο Φαρμακονήσι!!

Την 14.7.09 στις 11:18 τέσσερα F-16 πέταξαν σε ύψος 1.500 πόδια πάνω από το στρατιωτικό φυλάκιο του Φαρμακονησίου εκτελώντας εικονικό βομβαρδισμό!! Δύο άλλα F-16 που ακολουθούσαν σε ρόλο υποστήριξης των πρώτων πετούσαν σε ύψος 8.000 ποδών.

Στη συνέχεια, τα ίδια 4 F-16 πέταξαν πάνω από το Αγαθονήσι σε ύψος 3.000 πόδια και πάνω από τους Φούρνους στο ίδιο ύψος.

Τα ελληνικά μαχητικά που έφθασαν στην περιοχή ενεπλάκησαν σε σκληρές αερομαχίες με τους Τούρκους. Τα τουρκικά μαχητικά παρέμειναν στον εθνικό εναέριο χώρο, (ΕΕΧ), για 30 ολόκληρα λεπτά.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας άλλα οκτώ τουρκικά F-16 μπήκαν απροειδοποίητα στο FIR Αθηνών βορείως της Λέσβου και εξήλθαν νοτίως της Χίου παραβιάζοντας 2 φορές τον (ΕΕΧ).

Συνολικά, χθες 16 τουρκικά μαχητικά μπήκαν στο FIR Αθηνών σε δύο σχηματισμούς, από τα οποία τα 8 ήταν οπλισμένα.

Και στο ελληνικό ΥΠΕΞ ακόμα «προβληματίζονται?!» αν θα πάει η κυρία ΥΠΕΞ στην Άγκυρα!!

Ποιος ο σκοπός αυτού του ταξιδιού; Να συνυπογράψει την Συνιδιοκτησία των Νησιών μας;;

Το «Κοτέτσι» Καλά Κρατεί…. Κουκουρίκουυυυυυυυ!!


Βλέπε σχετικές αναρτήσεις εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου