Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Οι Τούρκοι Συνεχίζουν τις Α(Επι)βλαβείς Κρουαζιέρες στο Αιγαίο

Οι Τούρκοι στα πλαίσια της……προσέγγισης των δύο λαών του Αιγαίου συνεχίζουν με τα πολεμικά τους πλοία να αλωνίζουν «Αβλαβώς» το Αιγαίο.

Η τουρκική κορβέτα TCG BAFRA (F-505), ξεκίνησε από τη Σμύρνη στις 22.3.10 και αφού έκανε κρουαζιέρα σε όλα σχεδόν τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου κατέληξε την 24.3.10 στον…..Αργοσαρωνικό 18 μίλια νότια του Σουνίου, προφανώς για να παρακολουθήσει τη……….μαθητική παρέλαση.

Η τουρκική κορβέτα μπήκε πολλές φορές στα ελληνικά χωρικά ύδατα, μεταξύ Σάμου-Ικαρίας-Φούρνων, Τήλου-Σύμης, στην Σύρνα κοντά στην Αστυπάλαια και Κύθνου-Κέας.

Προειδοποίηση ότι «έχει ξεφύγει από τα όρια της αβλαβούς διέλευσης με ότι αυτό συνεπάγεται», εξέπεμψε το Πολεμικό Ναυτικό προς την τουρκική κορβέτα ενώ το τουρκικό σκάφος βρισκόταν κοντά στην Σαντορίνη εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και είχε πραγματοποιήσει το κλασικό «μπρος-πίσω» παραβιάζοντας τον βασικό κανόνα της αβλαβούς διέλευσης.

Στο Υπουργείο Εξωτερ(φρεν)ικών μετά από….. ανάλυση της συμπεριφοράς των τουρκικών πολεμικών πλοίων κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι….ουσιαστικά δεν πληρούνται οι αρχές και οι όροι της αβλαβούς διέλευσης και θα το θέσουν στην τουρκική πλευρά!!

Ο κόσμος (και οι Τούρκοι) το έχουν τούμπανο και αυτοί (το ΥΠΕΞ) κρυφό καμάρι!!

Τουλάχιστον αυτή τη φορά η κυβέρνηση ανέβαλε προγραμματισμένες επισκέψεις στην Τουρκία του ΑΝΥΠΕΞ και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Στοιχεία από το ΒΗΜΑ και το defencenet.gr

1 σχόλιο:

  1. Οι Τούρκοι αλωνίζουν στο Αιγαίο και οι δικοί μας ΚΟΤΕΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή