Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Μάθανε πως….. Χρεοκοπήσαμε - Πλακώσανε (Ξανά) και οι…. Τούρκοι


Οι Τούρκοι καθημερινά «βρίσκουν» τρόπους να αναβαθμίζουν τις προκλήσεις τους σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδος.

Μέχρι τώρα παρακολουθούμε την αυξανόμενη επιθετική στάση της Τουρκίας και καταγράφουμε….. πρωτιές προκλήσεων.

Ο κατάλογος της «πρώτης φοράς» προκλήσεων των Τούρκων μακρύς….

Από την παραβίαση των 10νμ του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ) και του FIR Αθηνών, στην αμφισβήτηση-διεκδίκηση ελληνικών κατοικημένων νησιών.

Στον κατάλογο (πρώτης φοράς) των τουρκικών προκλήσεων προστίθεται τώρα και η απειλή κατάρριψης ελικοπτέρου του Λιμενικού που επιχειρούσε εντός ΕΕΧ!!

Το πρωί της 19.3.10 το ελικόπτερο πετούσε 1νμ από το Φαρμακονήσι στο πλαίσιο της FRONTEX, όταν δέχθηκε 11 κλήσεις από τουρκικό ραντάρ να απομακρυνθεί διότι βρισκόταν εντός τουρκικού εναέριου χώρου, διαφορετικά θα αναχαιτίζονταν.

Το ελληνικό ελικόπτερο είχε εντοπίσει 59 λαθρομετανάστες και συνέχισε την αποστολή του χωρίς να λάβει υπόψη του την απειλή των Τούρκων.

Αυτή τη φορά, (για πρώτη φορά), οι Τούρκοι έκαναν πράξη τις απειλές τους και απέστειλαν 2 F16 τα οποία αναχαίτισαν το ελληνικό Ε/Π στα 200 πόδια.

Ευτυχώς δύο ελληνικά F-16, τα οποία περιπολούσαν στην περιοχή επενέβησαν και έδιωξαν τα τουρκικά.

Από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης είπαν, (πάλι), ότι θα κάνουν διάβημα διαμαρτυρίας προς την Τουρκία, θα ενημερώσουν το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τον ΦΟΥΦΟΥΤΟ ως συνήθως!!

Όταν οι κλέφτες έχουν μπει μέσα στο σπίτι σου και το διεκδικούν κι εσύ τους κυνηγάς από δωμάτιο σε δωμάτιο, μην κάνοντας τίποτα για να τους κόψεις την όρεξη να μην ξαναρθούν, αλλά απλώς διαμαρτύρεσαι στους γείτονες…

Έ… τότε θα έλθει μια στιγμή που οι κλέφτες θα εγκατασταθούν στο σπίτι σου.

Ηoşgeldiniz Κardeşler = Καλώς Ήλθατε Καρντάσια (Αδέλφια)!!

Στοιχεία από το defencenet.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου