Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Ελλάς της…….. Ξεφτίλας (Γ΄)

Το σύστημά μας διαχρονικά στηρίχθηκε σε ένα άγραφο κοινωνικό συμβόλαιο:

Οι πολλοί θα ανέχονται την υψηλή διαφθορά των ολίγων, αρκεί οι λίγοι να κάνουν τα στραβά μάτια στη μικροδιαφθορά των πολλών.

Η φαυλότητα της κορυφής λειτούργησε ως άλλοθι για τη χαλαρότητα της βάσης, σε μια κοινωνία σούπα.

Κοινωνικό συμβόλαιο αμοιβαίας ανοχής. Και αμοιβαίας συνενοχής. Τώρα το συμβόλαιο διαλύεται – δεν υπάρχουν λεφτά για να χρηματοδοτηθεί.

Το κράτος πληρώνει σε μισθούς 30 δισ. ευρώ τον χρόνο και δεν γνωρίζει, ποιοι είναι αυτοί που έχει στη δούλεψή του, αν προσέρχονται να εργαστούν, τι ακριβώς αντικείμενο έχουν και πόσα εισπράττουν.

Με το τρικ των επιδομάτων, ο μισθός (εν κρυπτώ) τριπλασιάζεται ή και τετραπλασιάζεται. Το κράτος έχει γεμίσει με τεμπέληδες και αργόσχολους, για τους οποίους κανείς δεν διαμαρτύρεται.

Ενώ η Ελλάδα βουλιάζει, ενώ θα έπρεπε όλοι να προτρέπουν όλους να εργαστούν σκληρά για την παραγωγή πλούτου, όλοι προτρέπουν όλους να απεργήσουν, να εκβιάσουν, να διαλύσουν.

Έχουμε μια Δημόσια Διοίκηση που παρά τον όγκο της και τους πόρους που αδηφάγα καταβροχθίζει, δεν είναι σε θέση να παρέχει στοιχειώδεις υπηρεσίες στον δύσμοιρο πολίτη.

Αποχαυνωμένοι, σταθερά ανταμείβουμε όλους αυτούς που μας εμπαίζουν ασύστολα και είναι υπεύθυνοι για τη διαλυμένη, αραχνιασμένη, ανεπαρκή και αναποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση.

Πληροφορίες και από τα άρθρα της Καθημερινής 21.2-3.3/10: « Ο διεθνής διασυρμός και η αυτομαστίγωση» του Στάμου Zούλα και «Τα απερίγραπτα χάλια της Δημόσιας Διοίκησης» του Στέλιου Σταυρίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου