Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Δελτίο Τουρκικών Προκλήσεων 23-27/Νοε/2009


23-11-2009

- 1 σχηματισμός αποτελούμενος από 8 τουρκικά αεροσκάφη, πραγματοποίησε 1 παράβαση των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας και 7 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, στην περιοχή του Κεντρικού Αιγαίου.

24-11-2009

- 2 σχηματισμoί αποτελούμενοι από 17 τουρκικά αεροσκάφη, πραγματοποίησαν 4 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας και 7 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου σε όλο το Αιγαίο, (Βόρειο, Κεντρικό, Νότιο).


25-11-2009

- 2 σχηματισμoί αποτελούμενοι από 14 τουρκικά αεροσκάφη, πραγματοποίησαν 2 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας και 1 παραβίαση του Εθνικού Εναέριου Χώρου στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.

26-11-2009

- Νέα προκλητική τουρκική ΝΟΤΑΜ για ασκήσεις με χρήση πυρών μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, εντός του FIR Αθηνών στις αρχές Δεκεμβρίου.

Οι Τούρκοι για πρώτη φορά δεσμεύουν σχεδόν την διπλάσια περιοχή για βολές από αυτές που είχαν δεσμεύσει στις προηγούμενες περιπτώσεις. Και πάλι δεν αναγνωρίζουν όρια FIR μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.

Αυτή την φορά μοιράζουν την περιοχή στα δύο για χρήση πυρών και όχι για αποστολές έρευνας-διάσωσης, όπως την προηγούμενη φορά.

Η ΝΟΤΑΜ που απέστειλαν αναφέρει ως "τουρκικής αρμοδιότητας" την συγκεκριμένη περιοχή.

Η Τουρκία επιχειρεί την απομόνωση του Καστελόριζου για να μη λαμβάνεται υπόψη η υφαλοκρηπίδα του νησιού.

Υφαλοκρηπίδα, FIR και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) είναι αυτά που θέλει να «σπάσει» η Τουρκία με την τακτική της μη αναγνώρισης των ορίων του FIR μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.

Ο ΥΕΘΑ Ευάγγελος Βενιζέλος στην ενημέρωση της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Καστελλόριζο και την σημασία που έχει το νησί, καθώς εκεί εφάπτεται η ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου.

Και ο νέος ΥΕΘΑ, Παρατηρητής των διεκδικήσεων των Τούρκων. Συγχαρητήρια!!

Στοιχεία από το ΓΕΕΘΑ, και το defencenet.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου