Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Αριστερή……Ποινική Ασυλία


- Το άρθρο 183 του Ποινικού Κώδικα ορίζει ότι «όποιος με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει δημόσια σε απείθεια κατά των νόμων ή διαταγμάτων ή εναντίον άλλων νομίμων διαταγών αρχής τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».

Άρα η κυρία Παπαρήγα και το κόμμα της που καλούν τον λαό σε ανυπακοή θα έπρεπε να καταγγελθούν από την κυβέρνηση του ΠαΣοΚ και τα άλλα δημοκρατικά κόμματα για διέγερση σε απείθεια κατά των νόμων και οι αρμόδιοι εισαγγελείς να δραστηριοποιηθούν αυτεπαγγέλτως κατά των επαγγελματιών «επαναστατών» του ΚΚΕ.

- Κατά το άρθρο 184 «όποιος δημοσία με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».

Άρα ο ΣΥΡΙΖΑ, τα διάφορα αριστερίστικα κόμματα και αποκόμματα και οι ομοϊδεάτες τους δημοσιογράφοι, συνήγοροι των κουκουλοφόρων και μη, που δέρνουν, καταστρέφουν, πετούν βόμβες μολότοφ, πυρπολούν αυτοκίνητα και τράπεζες, αυτοί είναι που παραβιάζουν τον νόμο και όχι η Αστυνομία, που προσπαθεί να αποτρέψει τις παρανομίες των «παιδιών», οσάκις βέβαια δεν εκτρέπεται και αυτή.

- Το άρθρο 185 προνοεί ότι «όποιος εγκωμιάζει δημόσια και με οποιονδήποτε τρόπο έγκλημα που διαπράχθηκε και εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη τιμωρείται με φυλάκιση τριών ετών».

Και πάλι τα κόμματα και οι λοιποί πλειοδοτούντες σε εγκώμια υπέρ των παρελαυνόντων με μαγκούρες, σιδηρολοστούς, σακίδια με μολότοφ, γκαζάκια, πέτρες και λοιπά «ειρηνικά» σύμβολα θα έπρεπε να τιμωρούνται για παραβίαση και του άρθρου αυτού.

- Το 187 προβλέπει ότι «όποιος ενώνεται με άλλον για να διαπράξει κακουργήματα ή πλημμελήματα(συμμορία) τιμωρείται με φυλάκιση κτλ.».

Άρα τα παιδιά που συνιστούν ομάδες για ρεσάλτα στο Ψυχικό ή στο Κερατσίνι ορθώς οδηγήθηκαν στο δικαστήριο, όπως και οι γονείς των ανηλίκων που πετάνε μολότοφ και τα σπάνε.

- Το ακόμη πιο επίκαιρο άρθρο 189 καθορίζει ότι «όποιος συμμετέχει σε δημόσια συνάθροιση πλήθους που με ενωμένες δυνάμεις διαπράττει βιαιοπραγίες εναντίον προσώπων ή πραγμάτων ή εισβάλλει παράνομα σε ξένα κτίρια τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών», κύριε δήμαρχε του Κερατσινίου.

Ξέρουν άραγε οι ζωηροί ενήλικοι και ανήλικοι διαδηλούντες ότι η δημοκρατία μας τιμωρεί αυτή τη συμπεριφορά τους και εκείνοι που τα αντίθετα τους λένε είναι ψεύτες και υπονομευτές των δημοκρατικών ελευθεριών μας;

Από το άρθρο, «Πως εξαπατώνται οι πολίτες», του Γιάννη Μαρίνου στην Καθημερινή 13.12.09.

1 σχόλιο:

  1. Den yparxei astynomia, den yparxei oute dikaiosynh. Kyvernane ta kommata kai ta aristera apokommata.

    ΑπάντησηΔιαγραφή