Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Business as usual


Το πολιτικό σύστημα από το 1974 μέχρι σήμερα, (μετά από 44 χρόνια) ακόμα.. ψάχνεται αν πρέπει να ιδρυθεί ΣΕΑ (Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας). Το ήδη υπάρχον ΚΥΣΕΑ (ιδρύθηκε το 1986) θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ΣΕΑ διότι έχει τις αρμοδιότητες (άρθρο 3) εκ του νόμου συστάσεως του, (πιο πρόσφατος Ν.2292/1995), αλλά ουδέποτε λειτούργησε ως τέτοιο.

Με την Τουρκία να δημιουργεί τετελεσμένα σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδος και με δύο Έλληνες στρατιωτικούς κρατούμενους σε φυλακές υψίστης ασφαλείας της γείτονος, η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση έχουν μείνει στις.. συζητήσεις περί.. ενιαίας (ποίας;) πολιτικής αντιμετώπισης της τουρκικής επιθετικότητας.
Και ακόμα.. σιγή από κυβέρνηση και αντιπολίτευση για αύξηση της θητείας. Τι κάνει το.. άτιμο πολιτικό κόστος. Περιμένουν να γίνει το.. Μπαμ;

Αλλά τι περιμένεις από πολιτικούς (και πρωθυπουργούς), που (διαχρονικά) ή δεν υπηρέτησαν καθόλου στον στρατό, ή εξαγόρασαν μεγάλο μέρος της θητείας τους, ή έβαλαν.. βύσμα και υπηρέτησαν στο ναυτικό.. ξηράς Αθηνών, ή έχουν σε κυβερνητικές θέσεις αστράτευτους και αντιρρησίες συνειδήσεως; (Με ένα απλό γκουγκλάρισμα βρίσκονται οι θητείες όλων των πολιτικών).

Μάλλον θεωρούν ότι η πρόσφατη επιθετική στάση της Τουρκίας είναι περιστασιακή και θα περάσει... Ποντάρουν (και οι άλλοτε διαδηλώνοντες) στους "φονιάδες των λαών" για να τους σώσουν από τους Τούρκους.
Όποτε δεν τρέχει τίποτα... Business as usual!

Ας διαμηνύει (χθες) ο σουλτάνος Ερντογάν: «Ας μάθουν πολύ καλά πως γλίτωσαν να γίνουν παστά ψάρια στον Σαγγάριο, και πως έφυγαν από εδώ πέφτοντας στην θάλασσα».
Συνεχίζονται το… ξεκατίνιασμα (Novartis κλπ σκανδάλων) κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, η πυρομανία των μολότοφ - καθημερινοί βανδαλισμοί δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των αριστεροαναρχικών κουκουλοφόρων και το αίσχος των (υπό το κράτος του φόβου της βίας των.. αιωνίων κουκουλοφόρων) πανεπιστημίων. Και μια αστυνομία (Τόσκα) ζαλισμένη να τρώει.. ξύλο ακόμα και έξω από συμβολαιογραφεία.

(Σημείωση: Όλη αυτή η κατάσταση ευνοεί την φασιστική ΧΑ, η οποία προσπαθεί να εκμεταλλευθεί τον πατριωτισμό των Ελλήνων)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου