Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

..Τσόντες στον Στρατό


Με ημίμετρα, (τσόντες) την κατάργηση κέντρων νεοσυλλέκτων γίνεται προσπάθεια να αυξηθεί η επάνδρωση των μονάδων στρατού ξηράς Έβρου και Νήσων του ανατολικού Αιγαίου. Οι νεοσύλλεκτοι θα προωθούνται κατευθείαν στις μονάδες τους, αφού μεσολαβήσει ένα διάστημα 2-3 ημερών για ιατρικές εξετάσεις και παραλαβή ιματισμού, από τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών, (κοντά στις μονάδες προορισμού), που ιδρύονται γι’ αυτόν τον σκοπό.
Οι Μονάδες Έβρου και Νήσων πέρα από τις επιχειρησιακές τους αποστολές, επάνδρωση τοποθεσιών, φυλακίων, συντήρηση έργων οχυρώσεως, την εκπαίδευση Β΄ κύκλου οπλιτών κλπ, θα επιφορτίζονται και με την εκπαίδευση 1ου κύκλου, (ή στην καλύτερη περίπτωση κάποιες από τις μονάδες, που θα εκπαιδεύσουν το σύνολο των ΝΣ κάθε σειράς ανά σχηματισμό).
Ποιο θα είναι το πλεονέκτημα της ύπαρξης (κάθε 2 μήνες) ενός αριθμού ανεκπαίδευτων (με τα όποια προβλήματα προσαρμογής) οπλιτών στις μονάδες 1ης γραμμής σε περίπτωση κρίσης με την Τουρκία ειδικά σε περίοδο κατάταξης τους;
Για να είναι σε θέση οι μονάδες να εκπληρώσουν την αποστολή τους πρέπει να είναι επανδρωμένες στο 80% της πολεμικής τους σύνθεσης και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την αύξηση της θητείας. Η τουρκική απειλή δεν αντιμετωπίζεται με.. τσόντες, ή όπως λέγεται στην Κρήτη: «Με.. πορδές αυγά δεν βάφονται»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου