Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Τούρκικη Μπαμπεσιά


Το επεισόδιο με την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο δεν είναι τυχαίο. Τυχαίο θα ήταν αν μέσα σε λίγο χρόνο, έπειτα από συνεννόηση σε τοπικό στρατιωτικό επίπεδο αποδίδονταν πίσω οι συλληφθέντες. Ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, που είχε την υπόσχεση Τσίπρα (και τον.. πούλησε) για την παράδοση των Τούρκων «πραξικοπηματιών» αξιωματικών, θα ήθελε διακαώς να είχε στο χέρι Έλληνες στρατιωτικούς, όπως και έγινε.
Σε κάθε περίπτωση, οι μονάδες προκαλύψεως έπρεπε να έχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας, (έπειτα από την σειρά επιθετικών ενεργειών των Τούρκων στα Ίμια, Κύπρο κλπ), για να αποτρέψουν τέτοιου είδους περιστατικά.
Το show (που.. έπαιξε σε όλα τα ΜΜΕ της Τουρκίας και παγκοσμίως) με την μεταφορά στην Αδριανούπολη και τον διασυρμό (με την κράτηση και παραπομπή σε δίκη) των (κουκουλωμένων) Ελλήνων στρατιωτικών εξυπηρετεί πρωτίστως (όπως και τα επεισόδια στο Αιγαίο και Κύπρο) την εικόνα του καθεστώτος Ερντογάν στο εσωτερικό της Τουρκίας, που αντιμετωπίζει προβλήματα με τον συνεχιζόμενο αιματηρό πόλεμο στο Αφρίν.
Οι Τούρκοι πάντα ήταν μπαμπέσηδες. Τώρα είναι και επικίνδυνοι μπαμπέσηδες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου