Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Αρχή (Παλαβών) Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα!!


Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αποφάσισε να μην επιτρέψει στο δήμο Αθηναίων να εγκαταστήσει κάμερες, χωρίς ήχο στις 147 παιδικές χαρές, που θα λειτουργούν όλο το 24ωρο.

Το σκεπτικό της απαγόρευσης:
- «Η λειτουργία των καμερών στις παιδικές χαρές προσβάλει το δικαίωμα της ιδιωτικής ζωής και υπάρχει ο κίνδυνος να περιορισθεί στα παιδιά η ανάπτυξη της έννοιας της ελευθερίας τους, εάν πιστέψουν από μικρή ηλικία ότι είναι φυσιολογικό να παρακολουθούνται μέσω καμερών»!!

- «Το παιχνίδι αποτελεί ένα από τα βασικά μέσα ανάπτυξης της προσωπικότητας των παιδιών και η χρήση καμερών σε παιδικές χαρές πρέπει να αντιμετωπίζεται με επιφυλακτικότητα, καθώς δεν είναι εύκολο να αξιολογηθούν οι συνέπειες, που μια τέτοια επεξεργασία μπορεί να έχει για την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας των ανηλίκων».

Η Αρχή επέτρεψε δοκιμαστικά για ένα χρόνο την εγκατάσταση και λειτουργία καμερών σε 10 από τις 147 παιδικές χαρές, μόνον κατά τις βραδινές ώρες. Μετά τη δοκιμαστική περίοδο ο δήμος Αθηναίων πρέπει να υποβάλει συγκριτική μελέτη, προκειμένου η Αρχή να αποφανθεί εκ νέου….. Πάρε το αυγό και κούρευτο!!

Οι παιδικές χαρές έχουν γίνει τόπος διακίνησης ναρκωτικών και καταφύγιο κάθε λογής κακοποιών στοιχείων, ιδίως τη νύχτα και η Αρχή….. Παλαβών ανησυχεί για την ιδιωτική ζωή των νηπίων!!

Τέτοιες «Αρχές» μόνο στο Κουλτουρο-Ελλαδιστάν θα μπορούσαν να έχουν λόγο ύπαρξης. Εύγε!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου