Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Κλάδος Ελαίας Ελλάδος = Μηδέν στο «Πηλήκιο» των Τούρκων!!


Στο «άνοιγμα», μετά κλάδου ελαίας, του Έλληνα πρωθυπουργού προς την Τουρκία που έγινε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου στην Κωνσταντινούπολη, αυτή απαντά με μπαράζ προκλητικών ενεργειών στο Αιγαίο και με μία επιστολή «ειρήνης» του Τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν.

Οι Τούρκοι με 6 μαχητικά προβαίνουν στην πρώτη μαζική υπέρπτηση, επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ πάνω από το Φαρμακονήσι την 2.11.09 και ενεργούν 3 «αναχαιτίσεις» μέσα σε 4 ημέρες των αεροπλάνων της FRONTEX.

Προφανώς και αυτές οι ενέργειες εντάσσονται στην «επίθεση φιλίας» του κυρίου Ερντογάν!

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, στην επιστολή του προς τον Έλληνα ομόλογο του, του ζητά «διάλογο» εφ’ όλης της ύλης.

Σε ανταπόδοση του κλάδου ελαίας του Έλληνα πρωθυπουργού, οι Τούρκοι ζητάνε….. και το οικόπεδο με τις ελιές!!

Η Τουρκία, για να έχει «καλή» εικόνα προς τους Ευρωπαίους, εμφανίζεται να θέλει να λύσει τα «προβλήματα» με την Ελλάδα «ειρηνικά» ενόψει της αξιολόγησης από την ΕΕ τον προσεχή Δεκέμβριο.

Αφού προβαίνει σε καθημερινές επιθετικές ενέργειες, σε βάρος της Ελλάδος, η Τουρκία εμφανίζεται «φιλειρηνική». Καθίστε τώρα να μοιράσουμε «ειρηνικά» τη χώρα σας!!

Το ελληνικό ΥΠΕΞ δεν ανακοινώνει το περιεχόμενο της επιστολής, αλλά αυτό γίνεται γνωστό από δηλώσεις…. Τούρκων αξιωματούχων!

Ο διάλογος περιλαμβάνει το σύνολο των διεκδικήσεων των Τούρκων στο Αιγαίο, (στη θάλασσα, αέρα, υφαλοκρηπίδα, ελληνικά νησιά ακατοίκητα και κατοικημένα), λαθρομετανάστευση και την τουρκική κατ’ αυτούς μειονότητα στη Θράκη και στα Δωδεκάνησα.

Από τη συνέντευξη του Τούρκου υπουργού επικρατείας Έγκεμεν Μπαγκίς, στον Αλέξη Παπαχελά στην Καθημερινή την 8.11.09 διαπιστώνονται οι απαιτήσεις «διαλόγου» τις Τουρκίας και επιβεβαιώνεται η πρόταση του προηγούμενου πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή: «Η Τουρκία να προβαίνει σε συμβολικές παραβιάσεις, (δήλωση παρουσίας), στο Αιγαίο για να μην…..ξοδεύονται οι δύο χώρες.

Ο προηγούμενος πρωθυπουργός, αντί να καταδικάζει τις παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος από τους Τούρκους και να τους καλεί να σταματήσουν γιατί αυτό θα αντιμετωπιστεί με πολιτικά, διπλωματικά, αλλά και στρατιωτικά μέτρα, τους δίνει έγκριση να το κάνουν «συμβολικά»!! Μέγα το βάθος της νεοραγιαδισμού!!

Την πρόταση αυτή, σε σχετική ερώτηση του παραπάνω δημοσιογράφου, την βρίσκει «καταπληκτική ιδέα» (sic), για μελλοντική χρήση ο Τούρκος υπουργός!!

Το ελληνικό ΥΠΕΞ ακόμα ψάχνεται και «προβληματίζεται?!» να απαντήσει στην επιστολή Ερντογάν τα αυτονόητα: Φθάνει Πια, Κάτω τα χέρια από την Ελλάδα.

1 σχόλιο: