Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Ιστορίες για Αγρίους (Έλληνες) Β΄!!


Η Ελλάδα έχει την πολυπληθέστερη, αναλογικά, κρατική μηχανή η οποία, ενώ απασχολεί πέντε (5) φορές περισσότερο προσωπικό από όσο χρειάζεται, (το 1/4 του ενεργού πληθυσμού της χώρας), ροκανίζει τα 2/3 του προϋπολογισμού της και δεν έχει ποτέ προσωπικό!!

Το 40% των νοσηλευτών αποσπάται σε πιο βολικές θέσεις του Δημοσίου όταν τα νοσοκομεία κινδυνεύουν με κατάρρευση λόγω κρίσιμων κενών.

Δεν υπάρχει δημόσια υπηρεσία, που να μη διαμαρτύρεται για.... κενά». «Δεν έχουμε κόσμο», είναι η μόνιμη καραμέλα των ανευθυνο-υπεύθυνων του δημοσίου, ενώ πλήθος κόσμου κρύβεται πίνοντας ολημερίς καφέδες. Η δουλειά ανατίθεται…. στους συμβασιούχους, έκτακτους, εποχικούς, σταζιέρ, οι οποίοι είναι, εναλλάξ, «εν δυνάμει ψηφοφόροι» των πρασινο-γαλάζιων κομματοποιμνιοστασίων.

Στον Πειραιά, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας παραμένει κλειστό από τα golden boys of the port των 10.000-15000 ευρώ μηνιαίως.

Προϊόντα, παραγωγοί και έμποροι καταστρέφονται, η αγορά στερεύει, η χώρα διασύρεται διότι δεν τηρεί υπογεγραμμένη διεθνή συμφωνία και οι Κινέζοι ετοιμάζονται να βρουν φερέγγυο συνεργάτη….. στην Αλβανία, αφού λάβουν την προβλεπόμενη υπέρογκη αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο.

Και εδώ το προεκλογικό ΠΑΣΟΚ είχε «παίξει» με τα golden boys του λιμανιού και τους είχε τάξει επαναδιαπραγμάτευση. Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την ακύρωση της συμφωνίας.

Ας διώξουν τους Κινέζους από το λιμάνι, αλλά τις ρήτρες και τις αποζημιώσεις των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ να τις πληρώσουν από την τσέπη τους, η Παπαρήγα, ο Τσίπρας και ο Γ. Παπανδρέου και όχι ο «βλάξ» ελληνικός λαός!!

Στοιχεία από τις εφημερίδες, Ελευθεροτυπία, Το Βήμα, και η Καθημερινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου