Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Τα του Πούτιν (μόνο) τω Πούτιν

Μετά την επανεκλογή του Πούτιν το 2012, ο Πατριάρχης της Μόσχας Κύριλλος (επικεφαλής της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας) χαιρέτισε τη συνέχιση του «θαύματος του Θεού». 

Την ημέρα της εισβολής στην Ουκρανία ο Κύριλλος συνεχάρη τον Πούτιν για την μεγάλη και υπεύθυνη υπηρεσία του στον λαό της Ρωσίας και εξήρε τις ΕΔ, ως «ενεργή δήλωση της Ευαγγελικής αγάπης προς τους γείτονες» - ακολούθησαν έπειτα από λίγες ώρες οι βομβαρδισμοί στην Ουκρανία. 

Στις 6 Μαρτίου 2022 σε κήρυγμα του ο Κύριλλος (μεταξύ άλλων) είπε, «η εισβολή είναι μέρος ενός ευρύτερου μεταφυσικού αγώνα ενάντια στις ανήθικες δυτικές αξίες, ώστε η ανθρωπότητα να ακολουθήσει τους νόμους του Θεού». 

Στις 13 Μαρτίου 2022 στην θεία λειτουργία ο Κύριλλος δώρισε μια εικόνα της Παναγίας στον αρχηγό της ρωσικής εθνοφρουράς Viktor Zolotov, για μια «γοργή» νίκη έναντι των Ουκρανών. 

Συμπερασματικά: Ο Πούτιν (που ψεύδονταν μέχρι την τελευταία στιγμή ότι ο στρατός του κάνει ασκήσεις) είναι ένα… θαύμα του Θεού, η εισβολή στην Ουκρανία είναι… εκδήλωση Ευαγγελικής αγάπης, και η Παναγία… βοηθάει τους Ρώσους να καταστρέψουν μια ολόκληρη χώρα και να αφανίσουν τον ορθόδοξο χριστιανικό λαό της. 

Είναι δυνατόν ο Θεός (της αγάπης) να... ευλογεί τον εξοντωτικό πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία;

1 σχόλιο: