Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Πίσω στο… 40;

Από την περασμένη Πέμπτη 24.02.22 (μάλλον δεν έχει γίνει πλήρως αντιληπτό ότι) με τον πόλεμο Πούτιν* έχει αλλάξει οριστικά η πολιτικοστρατιωτική κατάσταση στην Ευρώπη και στον κόσμο γενικότερα, με κίνδυνο ενός ευρύτερου ευρωπαϊκού, ή ακόμα και παγκόσμιου πολέμου. Είναι αδιανόητο ο Πούτιν να απειλεί (και) με πυρηνικά πλήγματα την Δύση (και την ανθρωπότητα γενικότερα) αν εμποδιστεί να καταλάβει, (καταστρέφοντας μια ανεξάρτητη χώρα) την Ουκρανία. 

Ο πόλεμος του Πούτιν και αν κερδηθεί, το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα περιλαμβάνει όλη την Ουκρανία και δεν υπάρχει περίπτωση (ακόμα και με την ολική κατάληψη της), η Δύση να δεχθεί ποτέ τα «τετελεσμένα» Πούτιν. 

Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ευρώπη είναι ένα μοιραίο λάθος του Πούτιν - είναι αυτοκτονικό να έχει απέναντι του όλο τον ελεύθερο κόσμο, με ουδέτερη προς το παρόν την Ινδία και την κομμουνιστική Κίνα. 

Το πιο πιθανό είναι ότι, αν ο Πούτιν δεν σταματήσει σύντομα, (ή δεν τον αναγκάσουν εγκαίρως οι δικοί του) τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι (τελικά) χαμένοι με βαριες συνέπειες θα είναι ο ίδιος και η χώρα του. 

* Είναι απίθανο να επιχειρείτο αυτός ο πόλεμος κατά της Ουκρανίας, αν η Ρωσία είχε ένα (πραγματικό) δημοκρατικό πολίτευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου