Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Με την Δύση

Μπράβο στον πρωθυπουργό Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του για την υποστήριξη του ηρωικά αμυνόμενου Ουκρανικού λαού και με την παροχή όπλων. Η ενέργεια αυτή αποτελεί μια ξεκάθαρη θέση της Ελλάδος** απέναντι στην απρόκλητη βάρβαρη επίθεση της Ρωσίας του Πούτιν για κατάληψη της Ουκρανίας.

Η Ελλάδα με την ενέργεια αυτή (αμυντική βοήθεια) τηρεί κοινή στάση* με την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και την πλειοψηφία των κρατών μελών της ΕΕ, δίνοντας (εμπράκτως) ένα μήνυμα στους συμμάχους και στην διεθνή κοινότητα σεβασμού της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών.



Επίσης έχει ένα τραγικό παράδειγμα προς αποφυγή να θέτει στους εταίρους της και στην διεθνή κοινότητα για τις προθέσεις – ορέξεις διαμελισμού ης Ελλάδος του… μικρού Πούτιν (Ερντογάν), που πάλι το παίζει… επιτήδειος ουδέτερος και σύμμαχος.

* Ας σημειωθεί ότι τα σύνορα της Ελλάδος καθορίστηκαν από την συμμετοχή της στις σωστές συμμαχίες, (1ΠΠ και 2ΠΠ).

** Από πλευράς της αντιπολίτευσης μόνο το ΚΙΝΑΛ (και μπράβο) τάχθηκε υπέρ της αποστολής όπλων. Ο (πάντα ανεπαρκής και λίγος) Τσίπρας καταδικάζει μεν, αλλά δεν θέλει να σταλούν όπλα, όπως και ο πρώην ΥΕΘΑ του ΣΥΡΙΖΑ Αποστολάκης υποστήριξε σήμερα στον ΣΚΑΙ, (για να μην διαιωνίζεται ο πόλεμος είπε, δηλαδή άσε τους Ρώσους να σφάξουν στα γρήγορα τους Ουκρανούς). Ο πουτινίζων Βελόπουλος με θέση, όχι όλα τα αυγά σε ένα καλάθι, (δηλαδή βάλε τα μισά στον Πούτιν). Το ΚΚΕ με την… πιπίλα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και το ΜέΡΑ25 στον (γνωστό) κόσμο του Μπαρουφάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου