Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Ήρωες «Αγνοούμενοι» σε… Μπάζα


Την νύχτα της 21 προς 22.7.1974 ένα μεταγωγικό αεροσκάφος Nor Αtlas, (από τα 15) μεταφέροντας καταδρομείς προς ενίσχυση της άμυνας της Κύπρου, που είχε δεχθεί την επίθεση των Τούρκων, (μετά από το άφρων πραξικόπημα Ιωαννίδη εναντίον του προέδρου Μακαρίου), πέφτει από φίλια πυρά στην περιοχή Μακεδονίτισσα της Λευκωσίας. Τα 4 μέλη του πληρώματος και οι 15 καταδρομείς που βρέθηκαν μέσα στο αεροσκάφος, (με εκσκαφέα), σκεπάστηκαν/παραχώθηκαν επί τόπου με τόνους χωμάτων ΜΑΖΙ με το κατεστραμμένο Nor Αtlas! Τους υπόλοιπους 12 νεκρούς καταδρομείς, που βρέθηκαν έξω από τα συντρίμμια του αεροσκάφους τους μετέφεραν και τους ενταφίασαν κανονικά.
Οι 19 νεκροί ήρωες που πήγαν να πολεμήσουν τους Τούρκους και το πλήρωσαν με την ζωή τους, θεωρούνταν… αγνοούμενοι, (παρά τις οχλήσεις των συγγενών τους), από όλες τις κυβερνήσεις της Ελλάδος και της Κύπρου για 41 χρόνια, από το 1974 μέχρι πέρσι (2015).
Καμία κυβέρνηση στην Ελλάδα και την Κύπρο δεν επιχείρησε να ανασκάψει τον τύμβο της Μακεδονίτισσας, για να βρεθούν οι νεκροί ήρωες, να αποδωθούν στους συγγενείς τους και να ταφούν κανονικά με τις δέουσες τιμές. Η ανασκαφή στο σημείο που έχει πέσει και παραχωθεί το Nor atlas, ξεκίνησε στις 27 Ιουλίου 2015 και μέχρι τον περασμένο Μάιο (2016, 42 χρόνια μετά) ταυτοποιήθηκαν οι 15 από τους 18 ήρωες «αγνοούμενους», (3 δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη).

Γιατί το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα (και την Κύπρο) άφησε μπαζωμένους νεκρούς ήρωες με χώματα και συντρίμμια για 41 χρόνια; Δεν ευθύνεται κανείς γι’ αυτήν την ΑΤΙΜΙΑ; Γιατί δεν έχει ανοίξει ακόμα ο φάκελος προδοσίας της Κύπρου και ποιοι φοβούνται το άνοιγμα;
Θλιβερό γεγονός στην υπόθεση των ξεχασμένων «αγνοούμενων» (μπαζωμένων) ηρώων είναι, ότι η ιστορία τους πέρασε στα ψιλά, ή καθόλου των ειδήσεων. Προφανώς η προσβολή νεκρών ηρώων δεν ενδιαφέρει τον «σοφό» λαό, που είναι αποχαυνωμένος με τα τούρκικα σήριαλ… Απίστευτη κατάντια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου