Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Εδώ ο Παπάς (ΔNT) εκεί ο Παπάς (ΔNT) που είναι ο Παπάς (ΔNT);


Η διαρροή της τηλεφωνικής συζήτησης των στελεχών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), είναι τουλάχιστον "περίεργη", ως προς θέμα αυτό καθ' αυτό, (γιατί το wikileaks, να ασχοληθεί με την Ελλάδα τώρα),  ως προς τον χρόνο που αποκαλύπτεται, (για την Ελλάδα) και ως προς το ποιός (υποτίθεται) ωφελείται. "Περίεργη" είναι και η άμεση (προσχεδιασμένη;) αντίδραση με πολύ υψηλούς τόνους κατά του ΔΝΤ, της κατά τα άλλα... χαλαρής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Η περίπτωση Μπαρουφάκη που κατέγραφε τις συνομιλίες στις συναντήσεις με τους ομολόγους του υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ αποτελεί ένα κακό προηγούμενο. Επιβαρυντική για την θέση της χώρας είναι και η άμεση/άστοχη ενέργεια του Τσίπρα να υιοθετήσει προϊόντα υποκλοπών, για να "πετύχει" (υποτιθέμενα) πολιτικά και άλλα ωφέλη...
Πέρσι τον Ιούλιο η κυβέρνηση Τσίπρα παρακαλούσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) να συμμετάσχει στο δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδος. 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έπρεπε να έχει κλείσει την αξιολόγηση από τον περασμένο Οκτώβριο. Όσο υπάρχουν καθυστερήσεις τόσο μεγαλώνει ο λογαριασμός, και τα αντίστοιχα μέτρα σε βάρος των Ελλήνων. Το μαγαζί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βρήκε τώρα ευκαιρία, (που ζορίζεται να συμφωνήσει σε σκληρά μέτρα), να φωνάζει για συνωμοσίες και να ρίξει σε άλλους την καθυστέρηση της αξιολόγησης. 
Όπως έχουν έλθει τα πράγματα πρέπει η αξιολόγηση από τους δανειστές να κλείσει μέχρι το Πάσχα, διαφορετικά θα δυσκολέψει πολύ η κατάσταση και δεν αποκλείεται να υπάρξει αδιέξοδο και κίνδυνος (πάλι) για χρεοκοπία της χώρας, μέχρι τον προσεχή Ιούλιο.
Το καλύτερο σενάριο:  Η προσδοκία από πλευράς κυβέρνησης, (με την βαβούρα του "κακού ΔΝΤ"), κλεισίματος της αξιολόγησης με πιο ήπια μέτρα, ασχέτως αν επιτευχθεί ή όχι.
Το χειρότερο σενάριο: Η σύγκρουση με τους δανειστές να είναι επιλογή του Τσίπρα, με ότι συνεπάγεται για την τύχη της χώρας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου