Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Κότες με… Παραλλαγή


Χθες 14.4.16 δύο οπλισμένα τουρκικά F16 και 1 CN 235 προέβησαν σε 12 παραβάσεις του FIR Αθηνών και σε 31 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου (ΕΕΧ) στην περιοχή Λέσβου-Χίου. Τα 2 τουρκικά F16 πραγματοποίησαν τις ακόλουθες υπερπτήσεις:

* Την 11:33, άνωθεν ν. Οινουσσών, στα 22.000 πόδια. Την 11:41, άνωθεν ν. Παναγιά, στα 26.000 πόδια. Την 11:46, άνωθεν ν. Παναγιά, στα 26.000 πόδια. Την 11:50, άνωθεν ν. Παναγιά, στα 25.500 πόδια. Την 11:53 άνωθεν ν. Παναγιά στα 26.000 πόδια. Την 12:19 άνωθεν ν. Οινουσσών στα 34.000 πόδια. Κατά την διάρκεια των παραπάνω παραβιάσεων και υπερπτήσεων έγινε μία εμπλοκή με ελληνικά μαχητικά αφη.

Το βράδυ της Τετάρτης 13.4.16, και ύστερα από την άφιξη του ΥΕΘΑ κ. Καμμένου ένα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, το οποίο βρισκόταν στα ελληνικά χωρικά ύδατα ανοικτά των Οινουσών, έστρεψε τα όπλα του εναντίον του σκάφους του Λιμενικού και δεν αποχωρούσε παρά τις συνεχείς κλήσεις. Το τουρκικό σκάφος απομακρύνθηκε όταν στην περιοχή έφθασε η κανονιοφόρος του πολεμικού ναυτικού «Αήττητος».

Οι Τούρκοι εξακολουθούν για 4 ημέρα να προβαίνουν σε αυτές τις θρασύτατες επιθετικές ενέργειες, παρά την ενεργοποίηση των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας στην Χίο και τις Οινούσες, και τα διαβήματα διαμαρτυρίας του ΥΠΕΞ προς την Τουρκία.

Προφανώς οι Τούρκοι γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τα διαβήματα και τις (άσφαιρες) ασκήσεις αεράμυνας, καθώς και την «πολεμική» εικόνα του κ. Καμμένου, (ο ίδιος έχει δημοσιοποιήσει σχετικές φωτογραφίες με… στολή παραλλαγής).

Κατά τα διεθνή δεδομένα αεροπορικής συμπεριφοράς, η παραβίαση Εθνικού Εναέριου Χώρου σε συνδυασμό με πολλαπλές υπερπτήσεις εθνικού εδάφους συνιστά επιθετική ενέργεια και ο αμυνόμενος έχει κάθε δικαίωμα να απαντήσει.

Αλλά ποιος θα απαντήσει; Οι (νεοραγιάδες) άχρηστοι πολιτικοί (παλαιότεροι και νυν) που έχουν περιθωριοποιήσει τους αξιωματικούς και φέρει τις ΕΔ στο όριο λειτουργίας τους, ακόμα και έλλειψης καυσίμων;

Οι Τούρκοι επενδύουν σε ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και φαίνεται ότι «βγάζουν» τα λεφτά τους…
Στοιχεία από το ΓΕΕΘΑ και pronews.gr Δείτε σχετική ανάρτηση στο link:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου