Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Όταν η Ελλάς ξεχνά τον Θουκυδίδη


Θουκυδίδης: «Ο ισχυρός προχωρά όσο του επιτρέπει η δύναμη του και ο αδύναμος υποχωρεί όσο του επιβάλλει η αδυναμία του».

Οι Τούρκοι κάνουν ασκήσεις έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο, παραβιάζοντας τα σύνορα της Ελλάδος σε αέρα και θάλασσα, με υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, με ακταιωρούς να παρενοχλούν ελληνικά σκάφη στην περιοχή (πάλι) της ν. Οινούσες και συμπεριφέρονται σαν να βρίσκονται σε τουρκική επικράτεια. Παράλληλα σημειώθηκαν τραμπουκισμοί "αγνώστων" σε ορθόδοξες εκκλησίες στην Κωνσταντινούπολη.



Η Τουρκία ολοκλήρωσε την 28.4.16 την άσκηση έρευνας και διάσωσης που έκανε στο κεντρικό Αιγαίο, προβάλλοντας, παρουσία Νατοϊκών δυνάμεων, τις διεκδικήσεις της για έλεγχο της περιοχής ανατολικά του 25ου μεσημβρινού (χάρτης).

Ο απολογισμός στις 27.4.16, 39 παραβιάσεις του ελληνικού FIR, με υπερπτήσεις στη νήσο Ρω, (παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο νησί) και 7 σκληρές αναχαιτίσεις από ελληνικά F-16, και στις 28.4.16, 25 παραβιάσεις με 2 υπερπτήσεις σε ύψος μόλις 2.900 πόδια πάνω από τις νησίδες Ανθρωποφάγοι και Μακρονήσι. Σύνολο υπερπτήσεων ελληνικού εδάφους από την Μεγάλη Δευτέρα 17!

Απτόητη η Τουρκία ανακοίνωσε δεύτερη άσκηση στην ίδια περιοχή αμέσως μετά το Πάσχα με την συμμετοχή διεθνών παρατηρητών! 

Όχι ο "φίλος" Αχμέτ θα έπαιρνε άδεια από τους άχρηστους Τσίπρα-Καμμένο...

Στην ανάρτηση της 1.3.2016 σχετικά με τους πρόσφυγες-λαθρομετανάστες:

Αναφέρονται τα εξής:
* Εμπλοκή ΝΑΤΟ, (ιδέα της Τουρκίας, που προσυπέγραψε ο Τσίπρας), για τον περιορισμό των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο. Εκεί, που πριν γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση ήθελε την έξοδο της Ελλάδος από το ΝΑΤΟ, ή την κατάργηση του, καλεί την συμμαχία να «φυλάξει» τα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία, (που δεν υπάρχουν κατά τον Τσίπρα). Η Τουρκία δεν υπήρχε περίπτωση να καλέσει το ΝΑΤΟ να εποπτεύει τα σύνορα της, για να σταματήσει τους Τούρκους δουλέμπορους, αν δεν σκόπευε να έχει κάποια οφέλη από την εμπλοκή του. Στο σχέδιο επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ έχει εξαιρεθεί το Καστελόριζο και δεν υπάρχει αναφορά για τα Δωδεκάνησα, που η Τουρκία τα θεωρεί αποστρατικοποιημένα. Ένα άλλο μεγάλο θέμα είναι οι ζώνες έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο, καθόσον η Τουρκία θεωρεί ότι το μισό Αιγαίο, (ανατολικά του 25ου μεσημβρινού), είναι στην δική της ευθύνη. Δηλαδή η Τουρκία, (όπως κάνει πάντα), μέσω ΝΑΤΟ θα προσπαθήσει να δημιουργήσει τετελεσμένα σε βάρος της Ελλάδος.

Δείτε άλλη σχετική ανάρτηση, (19.2.2016) για να θυμηθείτε (ξανά) τον Θουκυδίδη:
http://hellasbelowzero.blogspot.gr/2016/02/blog-post_19.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου