Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Μάθανε πως… Παραγίναμε Μπάχαλο Πλακώσανε και οι... Τούρκοι


Την Δευτέρα  11.4.16 2 τουρκικά F-16 έκαναν υπέρπτηση πάνω από τις Οινούσσες στα 9.000 πόδια. Επίσηςτην ίδια μέρα  ζεύγος τουρκικών F-4 έκανε υπέρπτηση πάνω από το βορειοανατολικό άκρο της Λέσβου στα 22.000 πόδια με τη συνοδεία αεροσκάφους ανεφοδιασμού KC-135.
Χθες Τρίτη 12.4.16 το πρωί 2 τουρκικά F-16, εισήλθαν στο FIR Αθηνών μεταξύ Λέσβου και Χίου και στην συνέχεια πέρασαν πάνω από τις Οινούσες στα 17.000 πόδια.
Σήμερα οι Τούρκοι (για τρίτη κατά σειρά μέρα) προχώρησαν με 2 F16 σε  6 υπερπτήσεις (κάθε 10 λεπτά) πάνω από τις Οινούσες και τη νήσο Παναγιά. Έχουμε χάσει τον λογαριασμό...
Οι Τούρκοι προβαίνουν σ’ αυτές τις θρασύτατες επιθετικές ενέργειες παρουσία της ναυτικής δύναμης του ΝΑΤΟ, που επιχειρεί (υποτίθεται) για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών. Να σημειωθεί ότι στην ευρύτερη περιοχή της Λέσβου επιχειρεί το γερμανικό πλοίο Bonn - ναυαρχίδα της ΝΑΤΟϊκήςδύναμης. Έτσι οι Τούρκοι προσπαθούν να δείξουν ποιος είναι το αφεντικό στο Αιγαίο και να «νομιμοποιήσουν» (παρουσία του ΝΑΤΟ) τις διεκδικήσεις που έχουν σε βάρος της Ελλάδος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική. Δηλαδή τους «είδαν» στα ραντάρ και τους… τρόμαξαν.
Οι συνεχείς αυτές σοβαρές παραβιάσεις (περαντζάδες) πάνω από τα ελληνικά νησιά δείχνουν σε πόσο μεγάλο βαθμό έχουν αποθρασυνθεί οι Τούρκοι, λόγω και της χλιαρής, ή καθόλου αντίδρασης της ελληνικής πλευράς. Ύστερα από 2 μέρες τουρκικών παραβιάσεων/υπερπτήσεων, η ελληνική πολεμική αεροπορία αντέδρασε μόνο σήμερα με αναχαίτιση των τουρκικών μαχητικών.
Οι Τούρκοι είναι αυτοί που είναι (θρασύδειλοι) και κάνουν αυτά που κάνουν, γιατί δεν βρίσκουν καμία αντίδραση από ελληνικής πλευράς. Δείτε σχετική ανάρτηση του Μαρτίου του 2010:
Στοιχεία από ΓΕΕΘΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου