Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Ο Επιτήδειος… Κουτοπόνηρος (Τούρκος)


Η Τουρκία, επισήμως δια του προέδρου ("σουλτάνου") Ερντογάν και του πρωθυπουργού Νταβούτογλου, παραδέχθηκε ότι κατέρριψε το ρωσικό πολεμικό αφος SU-24 γιατί παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο (ΤΕΧ). Τελικά αν έγινε παραβίαση του ΤΕΧ, αυτό έγινε για 17 δευτερόλεπτα… (όπως παραδέχθηκαν οι Τούρκοι).
Έπειτα οι Τούρκοι είπαν, ότι δεν γνώριζαν ότι το πολεμικό αφος ήταν ρωσικό και ο Ερντογάν… απαίτησε από τους Ρώσους να ζητήσουν συγνώμη που παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Τουρκίας! Επίσης ο Ερντογάν απείλησε τη Ρωσία να μην… παίζει με τη φωτιά (sic) και είπε στον Πούτιν αν έχει αποδείξεις για τη σχέση της Τουρκίας με το ISIS να το αποδείξει.

Η Ρωσία δεν παραδέχεται παραβίαση του εναέριου χώρου της Τουρκίας και στην κουτοπονηριά της Τουρκίας περί προστασίας της εδαφικής ακεραιότητας της από εναέριες παραβιάσεις, ο Ρώσος ΥΠΕΞ Λαβρόφ είπε ότι οι Τούρκοι κάνουν χιλιάδες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδος και δεν έχει γίνει καμία κατάρριψη μαχητικού αφους τους.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν κατηγόρησε την Τουρκία για πισώπλατη μαχαιριά και υποστήριξη των τρομοκρατών του ISIS. Επίσης ο Πούτιν είπε ότι καθημερινά βλέπουν εκατοντάδες βυτιοφόρα, (να σχηματίζουν ένα ζωντανό αγωγό πετρελαίου), από και προς τα σύνορα της Τουρκίας μεταφέροντας πετρέλαιο από τις περιοχές του ISIS.
Τα ρωσικά μαχητικά αφη, (στηρίζοντας τον συριακό στρατό), βομβαρδίζουν θέσεις των Τουρκομάνων, (τουρκογενείς Σύριοι), που μάχονται κατά του καθεστώτος Άσαντ σε περιοχές νοτιοδυτικά στα σύνορα με την Τουρκία.

Η Τουρκία από την αρχή του συριακού εμφυλίου είχε «επενδύσει» στην ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ, για να επωφεληθεί εδαφικά σε βάρος της Συρίας και να αποτρέψει την δημιουργία άλλης μιας αυτόνομης κουρδικής περιοχής, (ή άλλη υπάρχει ήδη στο βόρειο Ιράκ), στα νότια σύνορα της εντός της Συρίας από κουρδικούς πληθυσμούς που κατοικούν εκεί.
Μια αυτόνομη ή και ανεξάρτητη κουρδική περιοχή στη Συρία σε συνδυασμό με εκείνην στο Ιράκ με προοπτική κάποιας ενοποίησης τους και με τη νοτιοανατολική Τουρκία που επικρατεί το κουρδικό στοιχείο, θα αποτελούσε το τέλος της Τουρκίας ως ενιαίο κράτος, όπως είναι σήμερα.
Για την επίτευξη των επιδιώξεων της η Τουρκία, όχι μόνο εξοπλίζει τους Τουρκομάνους της Συρίας, αλλά και τους ενισχύει με μαχητές των ειδικών δυνάμεων της. Επίσης η Τουρκία εξόπλιζε ανοικτά, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα, το ισλαμικό χαλιφάτο ISIS, είναι ο κύριος αγοραστής του πετρελαίου τους, και βομβαρδίζει τις θέσεις των Κούρδων της Συρίας και του Ιράκ που μάχονται εναντίον του ISIS.

Το ISIS, που είναι εχθρικό προς το Ιράν, υποστήριζαν ανοικτά τουλάχιστον μέχρι τώρα και αραβικά κράτη, μεταξύ των οποίων η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, για να είναι σαν αντίβαρο, (το ISIS), της ισχύος του Ιράν στην περιοχή, στο κενό εξουσίας που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή με τον εμφύλιο πόλεμο στην Συρίας.

Δεν είναι τυχαίο που ο πρόεδρος της Γαλλίας Ολάντ δεν ζήτησε την βοήθεια του ΝΑΤΟ, αλλά της ΕΕ, και ζήτησε (ξεχωριστά ) την βοήθεια των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και λαμβάνοντας υπόψη την εμπλοκή της και τις επιδιώξεις της στην περιοχή, δεν αποτελεί τον κατάλληλο σύμμαχο για την εξουδετέρωση του ισλαμικού κράτους, (ISIS).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου