Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

O Σαμαράς και η ΝΔ της ……Τρίχας Κατσαρής (Δ΄)

(Η τρίχα η…. κατσαρή αφορά ΑΥΤΗ που πρόσθεσε ο Σαμαράς στο νέο λογότυπο της ΝΔ)

Συνέχεια του διαλόγου μεταξύ Leonida – Victoria που έγινε στο antinews.gr και μεταφέρεται εδώ. Όλο το άρθρο-ανάρτηση-διάλογος στο link: http://www.antinews.gr/?p=69916

Victoria είπε:

Λεωνίδα πώς το λένε οι φίλοι μας οι πολιτικοί, χτυπάς ανοιχτές πόρτες.

Η κομματική μου προτίμηση πηγάζει από προσωποπαγή εκτίμηση. Ενδεχομένως γιαυτό έχω και εξιδανικευμένη εικόνα (το παραδέχομαι), γνώρισα και εστίασα σε καλά δείγματα.

Δηλαδή πιστεύω σε ανθρώπους (συγκεκριμένους και πολύ λίγους), όχι σε κόμματα με την έννοια των μηχανισμών, κομματαρχών, κλπ. Όμως για να μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να προσφέρουν, σήμερα η κατάσταση είναι ότι εντάσσονται σε ένα πλαίσιο που λέγεται κόμμα.

Είμαι σίγουρη ότι η δομή και νοοτροπία που έχει ένα κόμμα εννοείται και τους κάνει να ασφυκτιούν (δεν το βλέπεις αυτό λιγουλάκι με το Σαμαρά;) αλλά ευτυχώς όλα αυτά είναι σε φάση αλλαγής.

Οπότε ας ελπίσουμε στο μέλλον να υπάρξει ένα πλαίσιο συμμετοχής, ένα υγιές πολιτικό σχήμα, που όπως λες να ενθαρρύνει άλλους άξιους να μετέχουν, όχι να χολοσκά τους άξιους και να προωθεί τη φύρα.

Το ζήτημα όπως σου ξαναείπα και νομίζω συνεννοούμαστε είναι το πώς θα έρθουν οι άξιοι στο πολιτικό σκηνικό και πώς θα μείνουν… Εντός κομμάτων, εκτός, όπως θες

Leonidas είπε: Αγαπητή Victoria,

Αν η πλειοψηφία των Ελλήνων «χτυπούσε ανοιχτές πόρτες», τότε θα είχαμε λύσει το πολιτικό μας πρόβλημα, όπως το ευχηθήκαμε προηγούμενα.

Δυστυχώς οι περισσότεροι Έλληνες (ακόμα) χτυπούν κομματικές πόρτες….

Εύχομαι να έχεις δίκιο για το Σαμαρά.

Πάντως για να δικαιωθείς, απαιτείται να μεταμορφωθεί σε Ηρακλή, για να ξεβρομίσει πρώτα τον κόπρο του οίκου της ΝΔ.

Μένει να το δούμε....

H Victoria μετά από αυτή την παραπάνω απάντηση του Leonida δεν συνέχισε…..

Και βέβαια, όπως δείχνουν τα πράγματα, η ΝΔ της…. Τρίχας Κατσαρής του Σαμαρά θα εξακολουθεί να κολυμπά…. στον Κόπρο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου