Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Κερατέα και Πάσης Ελλάδος [να (Π)ούμ(ε)]

Ξεχείλωσαν πάλι οι αριστερές αναλογίες. Αυτή τη φορά για το θέμα της Κερατέας. Ανασκαλεύτηκαν μνήμες της Λωρίδας της Γάζας.

Στην Ελλάδα, οι κάτοικοι της Κερατέας και των άλλων περιοχών εξήντλησαν τα δημοκρατικά μέσα και αρνούνται τον δημοκρατικό κανόνα.

Προσέφυγαν πολλάκις στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αυτό, παρ’ όλο που δεν φημίζεται για οικοκτονικές διαθέσεις, έδωσε το πράσινο φως να προχωρήσουν τα έργα.

Οι κάτοικοι της Κερατέας μπορούν να διαφωνούν με την απόφαση. Εχουν κάθε δικαίωμα. Μπορούν ακόμη και να την υβρίζουν. Κι αυτό δικαίωμά τους, είναι. Δεν μπορούν, όμως, παρά να την εφαρμόσουν.

Αυτό που αναδεικνύεται και στην υπόθεση της Κερατέας είναι ο ευρύτερος κύκλος των χειροκροτητών κάθε ανομίας σ’ αυτόν τον τόπο.

Πέρα από το ΚΚΕ που θέλει να γκρεμίσει τον παγκόσμιο καπιταλισμό διά της ανυπακοής στην Ελλάδα,

Υπάρχουν κι όλα εκείνα τα τζάνκια της μεταπολίτευσης που φτιάχνονται με όρους όπως «αντίσταση», «ωμή αστυνομική καταστολή», «χούντα», «κατοχή» κ.λπ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ωραίοι οι νοικοκυραίοι της Κερατέας. Αφού αρκετοί εξ αυτών καταπάτησαν δημόσια περιουσία για να κτίσουν τα σπίτια, τις αποθήκες τους και τους κήπους τους,

Τώρα παριστάνουν τους επαναστάτες που τα έχουν πάρει στο κρανίο γιατί με τα ΧΥΤΑ θα υποβαθμιστεί η αξία της ακίνητης περιουσίας τους.

Πρώτα λεηλατώ και ύστερα παριστάνω τον πολίτη με μέτωπο καθαρό.

Εγώ, ας πούμε που το βράδυ βγάζω ένα σκασμό ως νταβατζής λευκής σαρκός, το πρωί στο σχολείο είμαι καθηγητής των θρησκευτικών.

Από τα άρθρα: «Οι χειροκροτητές της ανομίας», του Π. Μανδραβέλη στην Καθημερινή 10.2.11και «Καφρίλα»του Δ. Δανίκα στο Βήμα 12.3.11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου