Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Εθνική Υπηρεσία… Πολιτικών (ΕΥΠ) (Συνέχεια)!!


Η νέα κυβέρνηση αποπέμπει και αυτή με τη σειρά της το νέο-τοποθετηθέντα εισαγγελέα διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) από την προηγούμενη κυβέρνηση για να τον αντικαταστήσει (πάλι) με ένα πρέσβη.

Επιπλέον τοποθετεί επιχειρησιακό υποδιοικητή της υπηρεσίας ένα απόστρατο αξιωματικό της Αστυνομίας.

Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη με την ηγεσία αυτή, φαίνεται ότι θεωρούν κύρια αποστολή της ΕΥΠ την αντιμετώπιση εσωτερικών απειλών, τρομοκρατία, οργανωμένο έγκλημα κλπ.

Επαναλαμβάνουμε πάλι εδώ:

Ξέρει και η (νέα) κυβέρνηση ποιο είναι το ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ ΕΡΓΟ μιας Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών;;

ΚΥΡΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ, (ισχύει σε όλες τις χώρες του κόσμου), είναι η Παροχή Πληροφοριακής Υποστήριξης στις Ένοπλες Δυνάμεις από Εξωτερικές Απειλές.

Η Ε.Υ.Π. σε περίοδο πολέμου, επιστράτευσης ή άμεσης απειλής της εθνικής ασφάλειας υπάγεται στον Αρχηγό Γ.Ε.ΕΘ.Α. (Site της ΕΥ Π)

Ιδιαίτερα για τη χώρα μας, με ένα επιθετικό γείτονα όπως είναι η Τουρκία, η πληροφοριακή υποστήριξη είναι Ζωτικής σημασίας.

Όμως οι κυβερνώντες….. σνομπάρουν τους Τούρκους.

Έχουν την παραμικρή ιδέα του Μεγέθους, της Ποιότητας, της Σύνθεσης και της Οργάνωσης του Τουρκικού Στρατού;

Ξέρουν τον Όγκο, την Ποιότητα, τη Σύνθεση, την Οργάνωση και την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της 1ης Τουρκικής Στρατιάς, που βρίσκεται αναπτυγμένη ανατολικά του Έβρου ποταμού;

Ξέρουν τη Δύναμη, την Ποιότητα και τη Συγκρότηση της Στρατιάς Αιγαίου της Τουρκίας, που περιλαμβάνει την Αποβατική και Αεραποβατική δύναμη, που είναι Αποκλειστικά Οργανωμένη για Επιχειρήσεις Κατάληψης Ελληνικών Νησιών;

Μπορούν να μας εξηγήσουν, γιατί οι Τούρκοι έχουν τόσες πολλές δυνάμεις, τις καλύτερες που διαθέτουν, Προσανατολισμένες εναντίον της Ελλάδας;;

Από ιδρύσεως της η ΕΥΠ
το 1953 μέχρι το 1996 είχε Διοικητές ανώτατους αξιωματικούς των Ενόπλων μας Δυνάμεων , εκτός Κ. Τσίμα (1987-89) και γενικά ΔΕΝ υπαγόταν στο Υπουργείο Εσωτερικών, ή Δημόσιας Τάξης, ή του Πολίτη, ή της... Νοικοκυράς. Από εκεί και μετά φαίνεται ότι εκτιμήθηκε ότι δεν υπάρχει σοβαρή απειλή από την Τουρκία και ανέλαβαν…… οι πρέσβεις.

Τα τουρκικά F16 έχουν φθάσει έξω από την… Ακρόπολη και αυτοί εμμένουν στον Εσωτερικό, (Τρομοκράτη- Εγκληματία), Εχθρό και στη Διπλωματία των Ικεσιών!!

Βλέπε σχετική ανάρτηση, «Εθνική Υπηρεσία…… Πολιτικών (ΕΥΠ)» της 16.7.09.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου