Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Μπαράζ…… Προεκλογικών Προκλήσεων από την Τουρκία.



Εν μέσω αλληλοκατηγοριών των δύο κομμάτων «εξουσίας», για το ποιος φταίει περισσότερο για την Κατάντια της χώρας, μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, οι Τούρκοι οργιάζουν στο Αιγαίο…..

- 29.9.09 , Ώρα 13:32 Τρία ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F-16C Block 52+ πετώντας πάνω από το Φαρμακονήσι σε ύψος 3.000 ποδών, «αναχαιτίστηκαν» από τουρκικό ραντάρ οι χειριστές του οποίου τους είπαν: «Βρίσκεστε σε τουρκικό Εναέριο Χώρο. Απομακρυνθείτε γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα αναχαιτιστείτε από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη».

Είναι η πρώτη φορά που Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη αναχαιτίζονται από τουρκικό ραντάρ πετώντας στον Εθνικό Εναέριο Χώρο!

Δύο τουρκικοί σχηματισμοί 16 μαχητικών α/φων προχώρησαν σε δύο παραβάσεις των κανόνων του FIR Αθηνών και σε επτά παραβιάσεις του Εθνικού εναέριου Χώρου, στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.

- 30.9.09, Ώρα 1500 τουρκικό ιστιοπλοϊκό σκάφος με πέντε επιβάτες αγκυροβόλησε στα Ίμια. Το σκάφος έγινε αμέσως αντιληπτό από σκάφος του Λιμενικού Σώματος που ζήτησε από το τουρκικό σκάφος να αποχωρήσει αμέσως καθώς βρισκόταν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Το τουρκικό ιστιοπλοικό αρχικά αρνήθηκε απομακρύνθηκε όμως τελικά από την περιοχή στις 16:30.

- 1.10.09, Ώρα 0330, 0620 και 0650 το σουηδικό αεροσκάφος που βρισκόταν στην περιοχή του Φαρμακονησίου το οποίο περιπολούσε στο πλαίσιο της FRONTEX δέχθηκε, μέσω επίγειων σταθμών στρατιωτικών ραντάρ, 10 φορές προειδοποίηση να απομακρυνθεί από τον τουρκικό εναέριο χώρο γιατί θα αναχαιτιζόταν από τουρκικά μαχητικά.

- Δύο σχηματισμοί με 16 τουρκικά μαχητικά α/φη, προχώρησαν σε δύο παραβάσεις του FIR Αθηνών και σε έξι παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.

Η Τουρκία εξέδωσε 4 ΝΟΤΑΜ, με τις οποίες ουσιαστικά αρνείται στην Ελλάδα την αρμοδιότητα εκτέλεσης στρατιωτικών ασκήσεων στην περιοχή Λήμνου- Σαμοθράκης (πρώτη ΝΟΤΑΜ), Ψαρών (δεύτερη ΝΟΤΑΜ), για την αρμοδιότητα διενέργειας αποστολών έρευνας και διάσωσης (SΑR) στην περιοχή Χίου- Ικαρίας- Σάμου (τρίτη ΝΟΤΑΜ) και ειδικά μόνο για τη Λήμνο (τέταρτη ΝΟΤΑΜ).

Οι εν λόγω ΝΟΤΑΜ της Τουρκίας ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ?! τις ελληνικές ΝΟΤΑΜ σχετικές με εκπαιδευτικές δραστηριότητες στις περιοχές του Αιγαίου της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας μας.

Είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία θέτει θέμα αποστρατιωτικοποίησης νήσων του Ανατολικού Αιγαίου μέσω της έκδοσης ΝΟΤΑΜ.

Όσον αφορά τη ΝΟΤΑΜ για την άσκηση SΑR, που είναι προγραμματισμένη για το διήμερο 24- 25 Νοεμβρίου, η Αγκυρα τονίζει ότι αυτή θα πρέπει να έχει την έγκριση των αρμοδίων τουρκικών αρχών, δηλαδή του FΙR Κωνσταντινούπολης. Πρόκειται για πάγια τουρκική θέση, βάσει της οποίας η δικαιοδοσία της Άγκυρας επεκτείνεται μέχρι το μέσον του Αιγαίου εντός του FΙR Αθηνών.

- 2.10.09, Ώρα 06:55 και 07:30 οι Τούρκοι ζήτησαν (πάλι) από το σουηδικό αεροσκάφος της FRONTEX που περιπολεί στο Ανατολικό Αιγαίο, να απομακρυνθεί από το...Φαρμακονήσι, γιατί βρίσκεται σε τουρκικό εναέριο χώρο.

Με τους κομματάνθρωπους να ασχολούνται ποιος θα αρπάξει την εξουσία σε μια ρημαγμένη από τους ίδιους χώρα, οι Τούρκοι ανενόχλητοι κόβουν και ράβουν το Αιγαίο όπως τους βολεύει….

Και οι Γκιαούρηδες… στριμώχνονται ως αμνοερίφια στις ποιμνιο-προεκλογο-συγκεντρώσεις για να δοξάσουν τους κομματο-βοσκούς τους, με τις «ευλογίες» των ΜΜΕ, που σχεδόν στο σύνολο τους, ούτε λέξη για τον αδηφάγο Τούρκο. Aferim - Αφερίμ: Εύγε, Μπράβο!!

Οι πληροφορίες των τουρκικών προκλήσεων προέρχονται, από το defencenet.gr και την εφημερίδα το ΒΗΜΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου