Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Αλλαγή……Ποιμνιοστασίου!!


Ο Κ. Καραμανλής είχε τη δυνατότητα-πρόκληση, στο τελευταίο εξάμηνο που του έμενε μέχρι τις προεδρικές εκλογές, να κάνει τις μεταρρυθμιστικές τομές, που δεν τόλμησε τα 5,5 χρόνια της πρωθυπουργίας του, λόγω «πολιτικού κόστους».

Οι τομές αυτές αφορούσαν την επανίδρυση του κράτους που ο ίδιος είχε υποσχεθεί. Θα προλάβαινε; Μάλλον όχι. Θα είχε όμως καταφέρει αρκετά για να πείσει πλέον ότι ήταν αποφασισμένος να Αλλάξει επιτέλους τα πράγματα.

Θα ήταν σε θέση να καταγγείλει τον Γ. Παπανδρέου ότι οδηγεί τη χώρα σε πρόωρες εκλογές και δεν τον αφήνει να ολοκληρώσει την εντολή που έλαβε από το λαό για να κυβερνήσει.

Η έστω ήττα του Κ. Καραμανλή σ’ αυτή την περίπτωση δεν θα ήταν ταπεινωτική και ο ίδιος στα μάτια του λαού θα ήταν ένας αξιοπρεπής ηγέτης.

Όμως, ο πρώην πρωθυπουργός «έπαιξε» το χαρτί των πρόωρων εκλογών και έχασε. Το σενάριο της (ελεγχόμενης) μικρής ήττας, (και μετά βλέπουμε), δεν του βγήκε.

Ο «ποιμένας της Ευθύνης» (+Λιτότητα) δεν έπεισε. Η μάντρα του γαλάζιου ποιμνιοστασίου αντί να εμφανίσει κάποιες ρωγμές από όπου θα διέρρεαν ολίγα τινά…. αμνοερίφια κατέρρευσε!

Το ποίμνιο εν χορδαίς και τυμπάνοις ….. δραπέτευσε στη μάντρα του «ποιμένα της Ελπίδας» (+ το Κατιτί)!

Ο Ποιμένας-Αρχηγός εγκαταλείπει τελικά και ο ίδιος το ποιμνιοστάσιο του, ταπεινωμένος και με το στίγμα του καταστροφέα της μάντρας-παράταξης του.

Το blog αυτό έχει μεγάλες αμφιβολίες αν ο Παπανδρέου Γ΄ θα μπορέσει να ελέγξει το «Βαθύ» ΠΑΣΟΚ και τα Μεγάλα Συμφέροντα συμπεριλαμβανομένων των ΜΜΕ και θα τολμήσει τις τομές που απαιτούνται για να δομηθεί ένα κράτος σύγχρονο και λειτουργικό στην υπηρεσία του πολίτη. Ένα κράτος που θα το σέβονται οι φίλοι του και θα τον φοβούνται οι εχθροί του.

Πάντως, του εύχεται Καλή Επιτυχία για την υλοποίηση των υπεσχημένων και ας έχει και στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, ότι οι μάντρες των ποιμνιοστασίων πλέον δεν είναι πετρόχτιστες, αλλά από Φελιζόλ….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου