Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Παιχνίδια Εξουσίας και Εκλογές (Α΄ Μέρος).

Το παιχνίδι εξουσίας στην Ελλάδα παίζεται, (μέχρι τώρα), μεταξύ των δύο «μεγάλων» κομμάτων, αποκλειστικά προς ίδιο όφελος των και ερήμην του ελληνικού λαού.

Κόπτονται βέβαια, τα κόμματα αυτά με περίσσια υποκρισία, ότι ….. πυξίδα τους είναι το Καλό του Ελληνικού Λαού!

Όπως και οι περισσότεροι Υπουργοί, οι Βο(υ)λευτές και Αξιωματούχοι και των δύο κομμάτων, με τις βίλλες και τα εξοχικά, (με πισίνες), τα δεκάδες ακίνητα, τις Offshore Companies και τα πλούτη που έχουν συσσωρεύσει, (σύμφωνα με τις φορολογικές δηλώσεις τους στη Βουλή, χωρίς Πόθεν), ασκώντας το Προσοδοφόρο Πολιτικό Επάγγελμα, Κόπτονται ότι είναι…. Ταγμένοι στην Υπηρεσία του Απλού και Φτωχού Έλληνα Πολίτη και Όχι για προσωπικό Όφελος!!

Χθες, 2.9.09, προκηρύχθηκαν εκλογές, ύστερα από 2 μόλις χρόνια από τις προηγούμενες και ας μη συμφωνούσε, (δημοσκοπικά) η πλειοψηφία του ελληνικού λαού...

Ο πρωθυπουργός και το κόμμα της ΝΔ:

Ανήλθαν στην εξουσία το 2004 με ευρεία πλειοψηφία και ο ελληνικός λαός, αηδιασμένος από την καταστρεπτική, (20ετή) διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ανέμενε την…. Ανάσταση.

Ο λαός είχε πιστέψει στις εξαγγελίες του νεαρού, (ανιψιού-«εθνάρχη») πρωθυπουργού: Επανίδρυση του Κράτους, Αξιοκρατία, Διαφάνεια στη Διαχείριση των Οικονομικών, Σεμνά και Ταπεινά, Εθνική Αξιοπρέπεια, Μπλα, Μπλα, Μπλα……

Τι συνέβη πραγματικά: Ολοκληρωτική διάλυση-κατάλυση του κράτους, (Δεκεμβριανά 2008), αναξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα διοίκησης του κράτους, αμέτρητα σκάνδαλα, (Βατοπέδι, Siemens, Υπουργικές offshore εταιρίες, Αναψυκτήρια Βίλλες, Μιζο-ακτοπλοϊκές άγονες γραμμές… κλπ, κλπ), σπάταλο και καταχρεωμένο κράτος, επιβολή άδικων βαριών φόρων, πλήρης διάλυση της παιδείας από τα Δημοτικά μέχρι τα ΑΕΙ, οι Τούρκοι επίσημα δια του Υπουργείου Εξωτερικών τους διεκδικούν κατοικημένα νησιά μας, αφού σχεδόν καθημερινά, (εικονικά) τα βομβαρδίζουν….. Μαυρίλα Παντού!!

Ο ευφραδής-τίποτας πρωθυπουργός δεν μπόρεσε να επιβάλει στον κομματοστρατό του, ούτε το μικρό, ευέλικτο υπουργικό σχήμα των 15-20 υπουργών, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά!!

Ο «γενναίος-χαρισματικός» παίζει το κόλπο των πρόωρων εκλογών στα 3 χρόνια το 2007 και ξαναψηφίζεται με ικανή διαφορά από το δεύτερο κόμμα ΠΑΣΟΚ, αλλά με 152 βουλευτές, επειδή το «παμπόνηρο» ΠΑΣΟΚ, (για το καλό του τόπου??!!) είχε αλλάξει τον εκλογικό νόμο προτού εγκαταλείψει την εξουσία το 2004.

Τώρα, ο «ταλαντούχος-αποτυχημένος» στα 2 χρόνια από τις προηγούμενες εκλογές, παραπαίοντας με 150+1/2 βουλευτές και έπειτα από 5,5 χρόνια στην εξουσία παίζει αναγκαστικά το χαρτί των πρόωρων εκλογών, με τη λογική της μικρότερης ήττας, αφού εκβιάζεται από το ΠΑΣΟΚ, που θα τον ανάγκαζε να προσφύγει σε εκλογές το Μάρτιο του 2010, με την αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Επιπλέον ο υποψήφιος «νέο-συνταξιούχος», τέως, υπολογίζει «πονηρούτσικα» τα ενδεχόμενα:

Α. Οριακή αυτοδυναμία ΠΑΣΟΚ, (χειρότερη περίπτωση).

Β. Πρωτιά ΠΑΣΟΚ χωρίς αυτοδυναμία, (πιο πιθανή περίπτωση).

Γ. Πρωτιά ΝΔ χωρίς αυτοδυναμία, (λιγότερο πιθανή περίπτωση).

Στο σενάριο Β΄ και περισσότερο στο Γ΄ παίζει πάλι για «εν δυνάμει» πρωθυπουργός.

Ακόμα και στο χειρότερο σενάριο Α΄, αφού ο "ποδηλάτης" αντίπαλος του φάει όλη την Κλαπάτσα του διαλυμένου και χρεωκοπημένου κράτους, μετά από έξι μήνες με την εκλογή του «πολύπαθου» Προέδρου της Δημοκρατίας, πάλι όλα μάλλον Παίζονται!!

Bonus της επιλογής πρόωρων; Καμμία ενδοκομματική αρχηγική αμφιφβήτηση τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο, που δεν είναι πιθανό να γίνει σύντομα και εύκολα.

Όλοι αυτοί οι υπολογισμοί βέβαια γίνονται, για το «Καλό» του Τόπου, Όχι του Θώκου!!

Προς το παρόν, ζητά (ξανά) την ψήφο του ελληνικού λαού για να φτιάξει ότι ……δεν πρόκανε στα 5,5 χρόνια που πέρασαν. Αυτό και αν δεν είναι Δούλεμα!

Φτάνει Πιά, Όχι άλλη Επανίδρυση!!

Η συνέχεια αύριο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου