Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Δελτίο Τουρκικών Προκλήσεων 1-8 Σεπτεμβρίου 2009.



Το ελικόπτερο της Λετονίας, που επιχειρεί στα πλαίσια της FRONTEX ευρισκόμενο κοντά στο Φαρμακονήσι για τον έλεγχο λαθρομεταναστών σήμερα, 8.9.09 και ώρα 06:49 έλαβε εντολή από τουρκικό ραντάρ να απομακρυνθεί από την περιοχή γιατί δεν είχε λάβει άδεια από τις τουρκικές αρχές να βρίσκεται εκεί.
Το ελικόπτερο δεν έλαβε υπόψη του την τουρκική απαίτηση και ολοκλήρωσε την αποστολή του στις 07:30

Χθες, 7.9.09 15:32 σχηματισμός αποτελούμενος από 8 τουρκικά F-16 εισήλθε στον Εθνικό Εναέριο Χώρο βόρεια της Χίου και 25 λεπτά αργότερα δύο F-16 αποσπάστηκαν από τον σχηματισμό και πέταξαν πάνω από τους Φούρνους σε ύψος 22.000 ποδών. Συνολικά την ίδια μέρα οι Τούρκοι έκαναν 12 παραβιάσεις με 16 μαχητικά και ένα ελικόπτερο στο Βόρειο, Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο.

Στις 2.9.09 δύο τουρκικά F-16 παραβίασαν νύκτα τον ελληνικό εναέριο χώρο βορείως της Λήμνου, γεγονός σπάνιο και ιδιαίτερα ανησυχητικό….

Την περασμένη Τρίτη, 1.9.09, τουρκικό ραντάρ ειδοποίησε το ελικόπτερο της αεροπορίας στρατού, που μετέφερε στρατιωτικό προσωπικό από την Κω στο Φαρμακονήσι, ότι βρίσκεται στον τουρκικό εναέριο χώρο και το κάλεσε να εγκαταλείψει την περιοχή.

Την προηγούμενη μέρα, 31.8.09, εκτός από την υπέρπτηση 8 τουρκικών F-16C πάνω από τους Φούρνους, (ανάρτηση Οι Τούρκοι χορεύουν στους Φούρνους 1.9.09), τουρκικό F16 παρενόχλησε στην περιοχή ελληνικό επιβατηγό αεροσκάφος της πολιτικής αεροπορίας.

Οι Τούρκοι, δια του εκπροσώπου τους Özügergin, όχι μόνο δεν παραδέχθηκαν την παρενόχληση του ελληνικού πολιτικού αεροσκάφους, αλλά ισχυρίσθηκαν ότι αντίθετα το δικό τους F-16 παρενοχλήθηκε από ελληνικά μαχητικά, ενώ πετούσε σε εκπαιδευτική πτήση.

Αυτά, για την …τρέχουσα τουρκική δραστηριότητα κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος, που βρίσκεται σε κο(ω)μ(μ)ατώδη προεκλογική περίοδο και δεν περισσεύει χρόνος στα (από)κόμματα για τέτοια μικροπράγματα.

Όμως υπάρχει ελπίδα. Το «εθνικά ευαίσθητο» κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ, ετοιμάζεται να προτάξει τα…στήθη του Ψινάκη έναντι των Τούρκων. Τρέμετε Μεμέτηδες!!

1 σχόλιο: