Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Οι Τούρκοι «Χορεύουν» στους Φούρνους!!



Σε μία ποιοτικά αναβαθμισμένη πρόκληση προχώρησε πριν από λίγα λεπτά η τουρκική Αεροπορία στο νότιο Αιγαίο. Για πρώτη φορά μετά το 1974, οκτώ τουρκικά μαχητικά πέταξαν ταυτοχρόνως επάνω από ελληνικό κατοικημένο νησί και μάλιστα αδιαφορώντας για την παρουσία και την αναχαίτισή τους από ελληνικά μαχητικά. Η θρασύτατη ενέργεια έγινε στις 16:28 από οκτώ τουρκικά F-16C επάνω από τους Φούρνους.

Συγκεκριμένα στις 16:00 τα οκτώ τουρκικά μαχητικά μπήκαν από ένα μονοπάτι που δεν είναι σύνηθες να χρησιμοποιούν, σε μία περιοχή του FIR Αθηνών, ανατολικά της Ρόδου.

Εικοσιοκτώ λεπτά αργότερα και ενώ είχαν προσεγγιστεί από ελληνικά μαχητικά που είχαν σπεύσει σε αναχαίτισή τους, ακολουθώντας πορεία βόρειοδυτική τα τέσσερα από αυτά χαμήλωσαν και προχώρησαν σε εικονική προσβολή μέσου ύψους, συγκεκριμένα από τα 3.600 πόδια, τους Φούρνους.

Τα άλλα τέσσερα χωρίστηκαν σε δύο ζευγάρια και πέταξαν το ένα στα 7.800 πόδια και το δεύτερο στα 21.000 πόδια αντίστοιχα προσφέροντας την σχετική κάλυψη. Τα τουρκικά μαχητικά εγκατέλειψαν το ελληνικό FIR οκτώ λεπτά αργότερα ακολουθούμενα από ελληνικά μαχητικά.

Συνολικά σημειώθηκαν, εκτός από την οκταπλή υπέρπτηση στους Φούρνους, 21 παραβιάσεις από δύο σχηματισμούς με 16 μαχητικά και μία εμπλοκή. Οκτώ από αυτά ήταν οπλισμένα. Όλες οι παραβιάσεις έγιναν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

Από το άρθρο, «Οκτώ τουρκικά μαχητικά ταυτοχρόνως επάνω από τους Φούρνους!», του defencenet.gr της 31.3.09

Σχόλιο:

Οι Τούρκοι διαρκώς στέλνουν «άγρια» μηνύματα και «απλώνουν» τα χέρια τους όλο και πιο βαθιά στην ελληνική επικράτεια και οι «ευγενείς» φοβισμένοι Έλληνες αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν τις υπερπτήσεις κατοικημένων νησιών μας, δια της κυρίας του ΥΠΕΞ, άσκοπες

Δεν αντιλαμβάνονται οι νέο-ραγιάδες καρεκλο-λάγνοι «ηγέτες» μας, ότι η αδυναμία αποφασιστικής αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας, είναι αυτή που την τροφοδοτεί συνεχώς;

Πότε θα πάψουν να επικαλούνται την τάχα «σώφρονα πολιτική» που ακολουθούν στην αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων, για τη μη κλιμάκωση της κρίσης και πετυχαίνουν ακριβώς το αντίθετο;

Ο Διαχρονικός Θουκυδίδης λέει: «Το Σώφρον είναι το Πρόσχημα του Άνανδρου»!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου