Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Φάπα Νταβούτογλου!!

Επίσημα και από τα χείλη του ΥΠΕΞ της Τουρκίας Νταβούτογλου, κατά τη συνάντηση του με την κ. Μπακογιάννη την 28.6.09 στο περιθώριο της συνόδου των ΥΠΕΞ των χωρών του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα, η χώρα μας εισέπραξε άλλη μια Φάπα σε ότι αφορά τις διεκδικήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, ο οποίος είναι και ο θεωρητικός του νεοοθωμανισμού, δηλαδή μιας επεκτατικής πολιτικής σε βάρος και της Ελλάδας, στο ζήτημα των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο και μάλιστα των υπερπτήσεων σε Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι, το οποίο του έθεσε η Ελληνίδα ομόλογος του, είπε:

«Υπάρχουν Διαφορές στο Αιγαίο και οι δυο πλευρές πρέπει να τις λύσουν σαν … φίλοι»!!

Για την ακρίβεια η… Επίσημη Φάπα ήταν, ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει την αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο, περιλαμβανομένων και κατοικημένων ελληνικών νησιών!!

Για τους λαθρομετανάστες θα συνεχίσει το ίδιο βιολί την προώθηση τους στη χώρα μας, μη τηρώντας τις διμερείς συμφωνίες.

Η κ. Μπακογιάννη, αναφερόμενη στις παραβιάσεις στο Αιγαίο τόνισε ότι "κάνουμε διάλογο με την Άγκυρα για να κατανοήσει και τις δικές μας κόκκινες γραμμές".

Επίσης επανέλαβε το γνωστό "ποίημα" ότι η Ελλάδα είναι υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας με καθαρές προϋποθέσεις. "Πλήρης συμμόρφωση πλήρης ένταξη".

Μέχρι τώρα αυτό που βλέπουμε είναι η έστω και με εμπόδια συνέχιση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας προς την ΕΕ και καμία συμμόρφωση, σε ότι αφορά τις διεκδικήσεις σε βάρος της χώρα μας και μη σεβασμό στις υποχρεώσεις της προς την Κύπρο, που είναι μέλος της ΕΕ και δεν έχει αναγνωρίζει.

Αυτό που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν στην κυβέρνηση και στο ΥΠΕΞ, είναι ότι οι Τούρκοι δεν σταματάνε με περισσότερες υποχωρήσεις και δεν καταλαβαίνουν από ελληνικές Κόκκινες Γραμμές και Χαζο-Μειδιάματα.

Κατά τα άλλα ο κ. Νταβούτογλου κάλεσε την κ. Μπακογιάννη στην Άγκυρα, η οποία την αποδέχθηκε, προφανώς για να βρούνε αν αυτές οι κόκκινες γραμμές φθάνουν στο Σούνιο!!

Ας ξυπνήσουν οι μακάριοι «ηγέτες» μας πριν είναι πάρα πολύ Αργά. Ο Εχθρός Είναι Ήδη Εντός των Τειχών!!

Τι Περιμένουν να Mπουν οι Τούρκοι και Εντός των Οικιών;;

1 σχόλιο: