Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

Αγαθονήσι και Τούρκικος Ζορμπάς.

Επίσημες συνομιλίες για την παραπέρα «βελτίωση» των σχέσεων μεταξύ των Πολεμικών Ναυτικών των δυο χωρών είχαν την 5.6.09 στην Άγκυρα οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων Ναυτικού Ελλάδας και Τουρκίας. Ο Έλληνας Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Γ. Καραμαλίκης ανταποδίδει από την 4.6.09 την επίσκεψη του ομολόγου του ναυάρχου Μετίν Ατάτς το φθινόπωρο του 2008 στην Αθήνα.

Την ώρα που ο Έλληνας Αρχηγός του ΓΕΝ βρισκόταν σε επίσημο γεύμα με τον Τούρκο ομόλογό του στην Κωνσταντινούπολη, δύο τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη F16 παραβίασαν τον εναέριο ελληνικό χώρο και πέταξαν 500 μέτρα πάνω από το Αγαθονήσι..

Αυτή η «χειρονομία» ήταν μια επίδειξη αβρότητας προς τον Έλληνα Αρχηγό του ΓΕΝ, καθόσον οι «ευγενικοί» Τούρκοι πιλότοι μπήκαν στον κόπο να τον χαιρετήσουν πάνω από το Αγαθονήσι, για να αισθανθεί σαν το σπίτι του, που είναι και σπίτι των Τούρκων!!

Βέβαια γι’ αυτό φταίει ο κακός Αρχηγός της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, ενώ ο καλός Αρχηγός του τουρκικού πολεμικού ναυτικού του παρέθετε επίσημο γεύμα!! Επιπλέον η μπάντα του τουρκικού ΠΝ του έπαιξε και ένα Ζορμπά για να του αγγίξουν τις πατριωτικές του χορδές!!

Για να έλθουμε στα σοβαρά: Οι Τούρκοι βλέπουν με τόση περιφρόνηση τους Έλληνες πολιτικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους, που δεν τηρούν ούτε τους στοιχειώδεις κανόνες φιλοξενίας, ούτε το διπλωματικό πρωτόκολλο αποχής από προκλητικές ενέργειες, που στρέφονται σε βάρος της χώρας των επίσημων επισκεπτών τους.

Όσο προκλητική και απαράδεχτη είναι αυτή η συμπεριφορά του Οθωμανού γείτονα, άλλο τόσο εξοργιστική είναι, η ραγιαδίστικη, χαμερπής και εθνικά απαράδεχτη στάση της ελληνικής κυβέρνησης.

Γιατί συνεχίζονται αυτές οι ΑΝΟΗΤΕΣ και ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΕΣ επαφές πολιτικών και στρατιωτικών με τους Τούρκους;

Έτσι θα μας σεβαστεί ο Τούρκος; Γονυπετείς, με Ικεσίες Φιλίας; Και τι εντύπωση προκαλείται στους ξένους, στη διεθνή κοινή γνώμη; Είναι σοβαρός και αξιοπρεπής όποιος κάνει επισκέψεις Φιλίας σε εισβολείς;

Αυτή είναι η «Ισχυρή» Ελλάδα των παρακμασμένων πολιτικών, η Ελλάδα της Φάπας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου