Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Εδώ οι ΚΟΥΚΟΥ εκεί οι ΚΟΥΚΟΥ που Είναι οι ΚΟΥΚΟΥ??

Περίληψη από το άρθρο, «Η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις κουκούλες έφερε υψηλούς τόνους στη Βουλή», στο ΒΗΜΑ της 24.6.09

Νέο κύκλο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης προκάλεσε η συνέχιση της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, για την ποινικοποίηση της κουκούλας.

«Το μέτρο δεν σχετίζεται μόνο με την αστυνομική διάσταση, αλλά και με την ανάγκη έκφρασης μιας συνολικής απαξίας του πολιτικού κόσμου», υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Νικόλαος Δένδιας, επικρίνοντας, παράλληλα, την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «με τη στάση της κινδυνεύει να κατηγορηθεί για αλληλέγγυη του νοσηρού φαινομένου των κουκουλοφόρων, γιατί απλώς καταδικάζετε με τα λόγια».

«Απαράδεκτη η μομφή και πρέπει να την πάρετε πίσω», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα του δεν ενθαρρύνει τη βία, αλλά υπερασπίζεται την κοινή λογική. «Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία καταστολής της βίας των κουκουλοφόρων. Δεν συναινούμε, όμως, στην απατηλή εντύπωση ότι με τη θέσπιση επιβαρυντικών διατάξεων θα συλληφθούν και θα επαλειφθούν οι κουκουλοφόροι. Δεν μας λείπουν οι ποινικές διατάξεις, αλλά η ικανότητα σύλληψης και παραπομπής των κουκουλοφόρων στο ακροατήριο», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέκος Αλαβάνος, ζήτησε με τη σειρά του να αποσύρει η κυβέρνηση, όχι μόνο τις διατάξεις για την κουκούλα, αλλά και την τροπολογία για τους παράνομους μετανάστες, που θα συζητηθεί στην απογευματινή συνεδρίαση της Τετάρτης. «Δεν λύνονται τα προβλήματα της κοινωνίας με τον Ποινικό Κώδικα μόνον και την λογική του "αποφασίζουμε και διατάσσουμε"», είπε.

Η εισηγήτρια του ΚΚΕ κυρία Λιάνα Κανέλλη, παρουσίασε το ενδεχόμενο να κυκλοφορούν οι διαδηλωτές με την αντιγριππική μάσκα, που συνιστά κατά βάση κουκούλα, χαρακτηρίζοντας λάθος τη σημειολογική και ενδυματολογική αντιμετώπιση του φαινομένου. «Η ρύθμιση αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη. Οταν το ''είναι'' καταπίνεται από το ''φαίνεσθαι'', αυτό συνιστά εκφασισμό», τόνισε η κυρία Κανέλλη.

Στη συζήτηση παρενέβη και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, επιμένοντας στην ανάγκη χαρακτηρισμού της χρήσης της κουκούλας ως ιδιώνυμου αδικήματος. Ταυτόχρονα, επέκρινε την κυβέρνηση για ατολμία και φόβο έναντι της Αριστεράς. «Γιατί φοβάστε να υλοποιήσετε ένα νομικό πλαίσιο, ανάλογο με αυτό των χωρών της Ευρώπης; Φέρνετε το επιβαρυντικό, αφού γίνει το έγκλημα διά της κουκούλας. Εμείς υποστηρίζουμε την πρόληψη του εγκλήματος, ώστε να μη φτάνει να κάνει έγκλημα καλυπτόμενος από την κουκούλα», υπογράμμισε ο ίδιος.

Σχόλιο:

Έστω και καθυστερημένα η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή νομοσχέδιο που αυξάνει σε κακούργημα, με βαριές ποινές, τις παραβατικές συμπεριφορές σε διαδηλώσεις με τη χρήση κουκούλας.

Κι εδώ παρουσιάζεται η συνηθισμένη αντίδραση της Ελληνικής Αντιπολίτευσης, εκτός του ΛΑΟΣ αυτή τη φορά, ΟΧΙ σε ΟΛΑ, ΝΑΙ στους ΚΟΥΚΟΥ(λοφόρους)!!

Το κόμμα «εξουσίας» της αντιπολίτευσης ΝΑΙ μεν Στηρίζει την καταστολή της βίας των Κούκου, Αλλά , όχι και να τους στερήσουν την Κουκούλα. Ας τους πετάξουν… Λουκουμόσκονη!! Το Αλλά έχει πιο μεγάλη σημασία από το Ναι. Θαυμάστε Τρικυμία εν Κρανίω!!

Τα αριστερά «προοδευτικά» κόμματα τάσσονται Υπέρ της Μη Ποινικοποίησης της Κουκούλας …. αυτοκινήτου, αντιανεμικού μπουφάν yacht και … «μουρίδας» σκύλου!!

Τα άλλα κράτη της Ευρώπης που ήδη έχουν ανάλογη νομοθεσία, ζουν σε σκοταδιστικά καθεστώτα, ενώ η γενέτειρα της δημοκρατίας … τριτοκοσμική Ελλάδα τους βάζει τα γυαλιά!

Σε παράφραση του Βολταίρου: Διαφωνώ μ’ αυτά που κάνεις, όμως δεν θα Πάψω ποτέ να Aγωνίζομαι για να Mπορείς να τα Σπας και να τα Κάνεις Λίμπα τα Πάντα Όλα!! ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου