Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Πανικός Πούτιν

Έπειτα από τις τελευταίες επιτυχείς αντεπιθέσεις των Ουκρανών και ανακαταλήψεις εδαφών, ο Πούτιν αντιδρά και κηρύσσει μερική (300.000) επιστράτευση (δεν το επιθυμούσε, το καθυστερούσε και δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις του).

Επίσης διοργανώνει στις κατεχόμενες περιοχές μαϊμού δημοψηφίσματα, (με ενόπλους να περιφέρουν κάλπες από σπίτι σε σπίτι και άλλες «δημοκρατικές» διαδικασίες), για ανεξαρτησία από την Ουκρανία και προσάρτηση στην Ρωσία, όπως και έκανε με συνοπτικές διαδικασίες.

(Ακόμα και έστω) η μερική επιστράτευση δεν φαίνεται επιτυχημένη, όταν χιλιάδες Ρώσοι εξαντλούν τα αεροπορικά εισιτήρια και συνωστίζονται σε ουρές χιλιομέτρων στα σύνορα της Ρωσίας με γειτονικές χώρες για να την… κοπανίσουν από την επιστράτευση.

Και οι εικόνες, από στρατιωτικά κακοντυμένους επίστρατους κάποιας ηλικίας να προσπαθούν να πάρουν θέση βολής με τα όπλα τους, (στην… ταχύρρυθμη) εκπαίδευση τους, ΘΛΙΒΕΡΕΣ.

Ο Πούτιν χάνει τον πόλεμο στην Ουκρανία και το μόνο όπλο εκβιασμού, που του απομένει είναι, η χρήση πυρηνικών όπλων.

Γι’ αυτό είναι επικίνδυνος, όπως όλοι οι αυταρχικοί ηγέτες είναι επικίνδυνοι (ιδίως) όταν είναι στριμωγμένοι, όπως και ο Ερντογάν (στριμωγμένος για άλλους λόγους – κίνδυνος απώλειας εξουσίας στις επικείμενες εκλογές).

1 σχόλιο:

  1. οπωσδήποτε ζορίζεται (ο Πούτιν) αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ επικινδυνος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή