Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Εθνική αξιοπρέπεια

Ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ: «Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022, με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας κ. Χουλουσί Ακάρ (Hulusi Akar), στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Υπογραμμίστηκε η σημασία διατήρησης ανοικτών δίαυλων επικοινωνίας και συναντήσεων μεταξύ των δύο πλευρών, και η ανάγκη δημιουργίας κλίματος σταθερότητας στην περιοχή, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας».

O Ακάρ σε συνέντευξη ερωτηθείς για την συνάντηση είπε, ότι πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας χωρίς την παρέμβαση τρίτων, για μια συνολική μόνιμη λύση, (δηλαδή με όλες τις απαιτήσεις/διεκδικήσεις της Τουρκίας σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος). 

Την ίδια μέρα 22 τουρκικά αφη, (8 οπλισμένα) μεταξύ των οποίων και 3 UAV πραγματοποιούσαν 18 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 34 παραβιάσεις του ΕΕΧ στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν 6 εμπλοκές. Στοιχεία ΓΕΕΘΑ. 

Μια μέρα μετά την συνάντηση των δύο ΥΕΘΑ ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν… υπενθυμίζει στους Έλληνες ότι θα έλθει μια νύχτα ξαφνικά.

Για να γίνει (πλήρως) κατανοητό, ο Έλληνας ΥΕΘΑ συναντά τον Τούρκο ομόλογο του, ενώ υβρίζει και απειλεί καθημερινά, (τον ίδιο, τον πθ και τους Έλληνες, - τους πετάξαμε στην θάλασσα, να μάθουν κολύμπι, να δουν το μπόι τους, κλαψιάρηδες στους ξένους, θα έλθουμε μια νύχτα κλπ), ενώ την ίδια ώρα τουρκικά πολεμικά αφη κάνουν κουρέλι τον εθνικό εναέριο χώρο, (όπως κάθε μέρα), και σαν να μην έγινε αυτή η συνάντηση, το αφεντικό του (ο Ερντογάν) μια μέρα μετά, απειλεί (ξανά) με εισβολή στην Ελλάδα.  

(Η φωτογραφία από την συνάντηση του περιχαρή αλαζόνα/υβριστή Ακάρ και του... ψιλοχαρούμενου Παναγιωτόπουλου).

Είναι κατανοητό να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία, για αποφυγή (πραγματικών) ατυχημάτων (σε επιχειρησιακό επίπεδο) και μη σχεδιασμένων επιθετικών κινήσεων της Τουρκίας, (γιατί επί σχεδιασμένων δεν σταματάνε με κανένα δίαυλο). 

Δεν είναι κατανοητό να γίνεται στο ανώτατο επίπεδο των υβριστών της Ελλάδος και των Ελλήνων. Γιατί να δίδεται… συγχωροχάρτι στους Τούρκους και η εντύπωση σε συμμάχους, φίλους και διεθνή κοινότητα (με τις συναντήσεις υπουργών, πθ), ότι… δεν τρέχει και τίποτα (το σοβαρό); Και αν μη τι άλλο, η υποχωρητική (παρακαλετή) αντιμετώπιση των Τούρκων τους ωθεί στην κλιμάκωση των ύβρεων και απειλών (αν όχι… σφαλιάρων).

Γιατί δεν διαμηνύεται στην Τουρκία, ότι όσο συνεχίζονται οι ύβρεις, οι απειλές, οι παραβιάσεις και υπερπτήσεις δεν πρόκειται να γίνονται συναντήσεις σε ανώτερο και ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο; Γιατί αυτός ο (συνεχής ξεπεσμός) ραγιαδισμός; 

Είναι δυνατό να σε σέβονται έτσι οι Τούρκοι, αλλά και οι σύμμαχοι - φίλοι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου