Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Άι σιχτίρ

Μετά τον χάρτη της «γαλάζιας πατρίδας» των Τούρκων που έδειξε ο πθ Μητσοτάκης στον πρόεδρο των ΗΠΑ, ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Τσαβούσογλου δημοσιοποιεί χάρτη των ελληνικών νησιών του ανατολικού Αιγαίου, υποστηρίζοντας ότι αν δεν αποστρατικοποιηθούν τίθεται θέμα κυριαρχίας τους, (αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα τα διεκδικήσουν). 

Ο κυβερνητικός εταίρος του προέδρου Ερντογάν Μπαχτσελί, αναφερόμενος στα Δωδεκάνησα είπε, (μεταξύ άλλων), ότι αυτά είναι συνέχεια της Ανατολίας και μια πληγή που δεν έχει κλείσει ακόμα…….. Τα Δωδεκάνησα καταπατήθηκαν με διάφορα κόλπα και με αδικίες σε βάρος της Τουρκίας. Η κλεμμένη περιουσία πρέπει να επιστραφεί στον ιδιοκτήτη της.

Ο κ. Μητσοτάκης διακηρύττει, (ορθώς και τελευταία στο πρακτορείο Reuters), ότι η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί ρητορική αναθεωρητισμού και ενέργειες που παραβιάζουν τα κυριαρχικά της δικαιώματα. 

Είναι η πρώτη φορά που τόσο ξεκάθαρα γίνεται τέτοια δήλωση, που απευθύνεται σε άπαντες, (Τούρκους και συμμάχους - ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΟΗΕ), αρκεί να εφαρμοστεί στην πράξη. Δηλαδή (ιδίως) σε υπέρπτηση νησιών, (καταπάτηση εθνικής κυριαρχίας) σε πρώτη φάση κατάρριψη των τουρκικών drones. 

Αρκετά με τις υποχωρήσεις και τις λεκτικές "σκληρές" δηλώσεις στην τουρκική επιθετικότητα, που προκαλούν μειδιάματα στους Τούρκους και δεν ωφέλησαν σε τίποτα μέχρι τώρα, παρά μόνο στην επαύξηση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου