Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Με το πέρας της άσκησης «Efes 2022» στο Αιγαίο ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν, παρουσία αντιπροσωπειών 37 χωρών, (μεταξύ των οποίων ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία), επιτέθηκε με απαξιωτικό τρόπο στην Ελλάδα απειλώντας με καταστροφή γιατί έχει στρατικοποιήσει τα νησιά του Αιγαίου. Είπε μεταξύ άλλων «Προειδοποιούμε ξανά την Ελλάδα, να μείνει μακριά από όνειρα, πράξεις και ρητορικές που θα την κάνουν να μετανιώσει, όπως έγινε πριν από έναν αιώνα και να μαζέψει τα μυαλά της. Σύνελθε!». Επιτέθηκε και προσωπικά στον πθ λέγοντας ότι «Ο κ. Μητσοτάκης μάλλον κάνει τουριστικές αποβάσεις στα νησιά».

Οι Τούρκοι έχουν γίνει κουραστικοί, έχουν γίνει γραφικοί, μας… τα έπρηξαν, ας τολμήσουν να έλθουν. Δεν θα υπάρξουν άλλα Ίμια, που (από πολιτική ολιγωρία) οι ΕΔ έχασαν την ευκαιρία να βουλιάξουν τον τουρκικό στόλο της περιοχής, και να μην συνέρχονταν οι Τούρκοι για δεκαετίες.
 

Την 18η Ιουνίου 1992 ο υποσμηναγός Νίκος Σιαλμάς κατέπεσε στο Αιγαίο με το μαχητικό αεροπλάνο του κατά την διάρκεια αναχαίτισης/καταδίωξης τουρκικού μαχητικού. 

Το αεροπλάνο του υποσμηναγού κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Αγ. Ευστρατίου και στον πλησιέστερο κάβο τοποθετήθηκε η ασπίδα του Σπαρτιάτη ήρωα βασιλιά Λεωνίδα με τη ρήση "ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ" (φωτογραφία). 

Σημειώνεται ότι, το σχέδιο της ασπίδας υπήρχε στο μοναδικό κομμάτι υφάσματος, που βρέθηκε στην περιοχή, όπου κατέπεσε το αεροπλάνο του Νίκου Σιαλμά και που ήταν κομμάτι της στολής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου