Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Δώσε και μένα Μπάρμπα… υπουργείο

Το συντομότερο (πολιτικό - διαχρονικό) ανέκδοτο για (χρήσιμους ηλίθιους) ψηφοφόρους είναι η υπόσχεση (προεκλογικά) των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων, ότι εφόσον κερδίσουν τις εκλογές θα κυβερνήσουν την (και φαλιρισμένη από αυτούς) χώρα με… ολιγομελές** ευέλικτο σχήμα υπουργών. 

Για να μην πάμε πολύ πίσω, ο Τσίπρας κατηγορούσε τους προηγούμενους για ρουσφετολογικές πολυμελείς κυβερνήσεις και όταν κυβέρνησε με τον Καμμένο πέρασε τις 50ριες υπουργών, (είχε να βολέψει εκτός ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και το σκάρτο ΠΑΣΟΚ που είχε ενσωματώσει). 

**Στην Βρετανία πρωθυπουργός και υπουργοί σύνολο 21. Στην Γαλλία και Γερμανία βλέπε Κύρτσο, (προφανώς ως ευρωβουλευτής, αδιάφορος για υπουργός).

 

Ο Μητσοτάκης τότε κατηγορούσε τον Τσίπρα και έταζε (κι αυτός) ολιγομελές υπουργικό σχήμα με εξωκοινοβουλευτικούς τεχνοκράτες. Έγινε ΠΘ ξέχασε αυτά που έλεγε, άρχισε με 52 υπουργούς και τώρα με τον ανασχηματισμό… έπιασε τους 57, (έχει να βολέψει όλες τις συνιστώσες της ΝΔ - περισσότερους βολευτές σε βάρος τεχνοκρατών, κεντροδεξιά αλληθωρίζοντες ΠΑΣΟΚους, …προοδευτικοσυντηρικούς, κλπ). 

Να τους… εκατοστίσετε κύριε πρωθυπουργέ, εις υγείαν των κορόιδων ψηφοφόρων φορολογούμενων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου