Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Που πας ρε… Καραμήτρο…

Η Τουρκία, αφού διενήργησε (χωρίς παρεμπόδιση) σεισμολογικές έρευνες 3 μηνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, (…μαρκάροντας τα όρια την γαλάζιας πατρίδας της στην ανατολική Μεσόγειο), αφού επανακατέλαβε (άνοιξε) τα Βαρώσια στην Κύπρο με τον Ερντογάν να κάνει πικνίκ στην παραλία, …σφύριξε στην Ελλάδα (που έσπευσε αμέσως να ανταποκριθεί), να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις (διερευνητικές επαφές). 

Οι Τούρκοι ναι μεν απέσυραν το «Oruc Reis», αλλά συνεχίζουν τις παραβάσεις του FIR Αθηνών, τις παραβιάσεις του ΕΕΧ, τις υπερπτήσεις νησιών, τις παραβιάσεις των ΕΧΥ, εμβόλισαν πριν από μερικές μέρες σκάφος του Λιμενικού στα Ίμια, δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις τους και σίγουρα δεν θα σταματήσουν, (όπως δεν σταμάτησαν στις προηγούμενες συνομιλίες), κατά την διάρκεια αυτών των διερευνητικών επαφών. 

Αν υπάρχει ένας λόγος για την συμμετοχή της Ελλάδος στις επαφές για να «τα βρει» με την Τουρκία, πρέπει να είναι ΜΟΝΟ το κέρδος χρόνου για τον επανεξοπλισμό και την προετοιμασία των ΕΔ για την αντιμετώπιση της Τουρκίας. 

Όμως, πόσο σοβαρή είναι αυτή η προσπάθεια, όταν η κυβέρνηση αποφασίζει μια… κουτσή 9 ή!! 12 μήνες (υποτίθεται) αύξηση της θητείας στον Στρατό Ξηράς και ετοιμάζει μια νέα Μόρια με χιλιάδες λαθρομετανάστες στον πιο κρίσιμο γεωγραφικό τομέα της άμυνας της χώρας, πρόσθιο όριο τοποθεσίας (ΠΟΤ) στον Έβρο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου