Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Ο πριν και ο μετά… Αλέκτωρ


Πριν, ο ένας αλέκτωρ, (ο πρόεδρος της Κύπρου κ. Αναστασιάδης), φωνήσαι/προβλέψει το τέλος του κυπριακού Ελληνισμού, (αν στρατιωτικοποιηθεί η κρίση με την Τουρκία), ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης παίρνει τηλέφωνο τον (σουλτάνο) Ερντογάν να συζητήσει (τάχατες) θέματα «χαμηλής πολιτικής», ( covid-19, τουρισμό, διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας).

Μετά, ο δεύτερος αλέκτωρ, (ο υπουργός ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ), περίπου 36 ώρες μετά την «αποκατάσταση» διαύλων επικοινωνίας, (το φοβικό πολιτικό σύστημα απαιτεί πάση θυσία να υπάρχουν), φωνήσαι/παρουσιάζει στην κρατική τηλεόραση TRT τα… οικόπεδα, (της γαλάζιας πατρίδας τους - χάρτης), που εξαφανίζουν την ΑΟΖ της Ελλάδος και της Κύπρου στην ανατολική Μεσόγειο και προαναγγέλλει γεωτρήσεις που θα γίνουν σε 3-4 μήνες και σε συνεργασία με την Λιβύη, που και αυτή… τρώει τμήμα της ΑΟΖ της Κρήτης!
Πως θα σκεπτόταν (διαφορετικά) η τουρκική ηγεσία, (όποια κι αν είναι αυτή), όταν (παρά τις κάποιες κορώνες περί υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος με κάθε μέσο κλπ) ...τρέμει η ελληνική ηγεσία την… απώλεια διαύλων επικοινωνίας και σπεύδει να τις «αποκαταστήσει»; Φυσικά… γράφοντας (φτύνοντας) τον Έλληνα πρωθυπουργό και τους Έλληνες.

Άραγε πως ακούγεται στα αυτιά των Τούρκων, που έχουν εμπλακεί σε πόλεμο με 3 χώρες (Ιράκ, Συρία, Λιβύη), η ελληνική πλευρά να ψάχνεται ακόμα να συστήσει, (και δεν κάνει), ΣΕΑ (Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας) και την αντιπολίτευση να ζητάει… σύγκληση πολιτικών αρχηγών για να… καθοριστεί η… στρατηγική απέναντι στην Τουρκία; Αν δεν ήταν τραγική η κατάσταση, θα ήταν εντελώς κωμική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου