Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Επιχείρηση… Çaka Bey


Η ιστοσελίδα Nordic Monitor* του Τούρκου δημοσιογράφου Abdullah Bozkurt (που ζει στην Σουηδία μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία το 2016) δημοσίευσε απόρρητα έγγραφα που αποκαλύπτουν σχέδιο εισβολής της Τουρκίας στην Ελλάδα με την κωδική ονομασία "Çaka Bey", ο οποίος από το 1088 μέχρι το 1091 κατέλαβε την Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ρόδο και άλλα ελληνικά νησιά.

Το ότι οι Τούρκοι έχουν σχέδια κατάληψης ελληνικών νησιών δεν είναι κάτι καινούργιο, μη αναμενόμενο και… περίεργο. Αυτό που δημιουργεί ερωτηματικά είναι γιατί τώρα (τάχα σχέδια του 2014) δημοσιεύονται. 
Το πιο πιθανό είναι να διέρρευσαν σκοπίμως οι Τούρκοι τα… απόρρητα σχέδια επιθέσεως στον αντιφρονούντα δημοσιογράφο (για περισσότερη αξιοπιστία) στα πλαίσια της πίεσης, (εκφοβισμό του λαού και εμμέσως της κυβέρνησης), ενόψει και των εξαγγελθέντων ερευνών/γεωτρήσεων στην ελληνική ΑΟΖ.

Κινήσεις της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδος κατά καιρούς «παίζουν» (όπως και τώρα και) για εσωτερική κατανάλωση, όμως το (διαχρονικό) λεκτικό (προσβλητικό) και με επιθετικές/υβριδικές ενέργειες (Ίμια, υπερπτήσεις νησιών, εμβολισμοί ελληνικών σκαφών, επεισόδια Έβρου, κλπ) BULLING, εντάσσεται σε ένα μακράς πνοής σχέδιο Ψυχολογικού Πολέμου της Τουρκίας για τον εκφοβισμό και την καταπόνηση της ελληνικής πλευράς.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι ιθύνοντες είναι σε επαγρύπνηση και εννοούν ότι θα προασπίσουν με κάθε τρόπο - μέσα τα κυριαρχικά δικαιωμάτα της Ελλάδος.

(*) Turkey has a plan for the invasion of Greece, secret documents reveal June 15, 2020 Abdullah Bozkurt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου