Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Υπερ.. Yποχωρήσεις..


Ο κ. Άγγελος Συρίγος βουλευτής και αναπληρωτής καθηγητής διεθνούς δικαίου και εξωτερικής πολιτικής σε ερώτηση δημοσιογράφου, (του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ προχθές 5.5.20), σχετική με την παρενόχληση του Ε/Π που μετέφερε τον ΥΕΘΑ και τον Α/ΓΕΕΘΑ στις Οινούσες, καθώς και τις (καθημερινές πλέον) υπερπτήσεις τουρκικών πολεμικών αφων εθνικών εδαφών (νησιών - Έβρου) - και στην θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου Πέτσα ότι η Ελλάδα θα κάνει ότι χρειαστεί, (για την αντιμετώπιση των υπερπτήσεων), απήντησε (μεταξύ άλλων):
«Πολεμικά αφη που παραβιάζουν τον ΕΕΧ καταρρίπτονται. Όμως αυτό δεν έγινε από την 10ετία του 1980 που άρχισαν (οι υπερπτήσεις) κι έτσι φτάσαμε στο σήμερα που δεν γίνεται, γιατί η διεθνής κοινή γνώμη θα είναι εναντίον μας»
Κύριε βουλευτά καθηγητά, έχει ευαισθητοποιηθεί η διεθνής κοινή γνώμη όλα αυτά τα χρόνια για την καταπάτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος με τις υπερπτήσεις πολεμικών αφων, (ρουτίνας όπως λένε οι Τούρκοι), πάνω από τις στέγες των σπιτιών των νησιών (και όχι μόνο) και έχει λάβει μέτρα εναντίον της Τουρκίας;

Δεν είναι καθόλου αργά (και τώρα) να δοθεί (πρώτα) προειδοποίηση στην Τουρκία (και κοινοποίηση σε ΝΑΤΟ) να μην επιχειρήσει ξανά υπερπτήσεις ελληνικών εδαφών, γιατί τα αφη της θα προσβληθούν. Δεν χρειάζεται να τρέχει να αναχαιτίζει (και καθυστερημένα), τους Τούρκους κάθε φορά η ΠΑ, (με κίνδυνο ατυχημάτων, μεγάλο κόστος κλπ), αρκεί η ενεργοποίηση της Α/Α άμυνας.

Και μόνο με το.. λοκάρισμα των Τούρκων από τα Α/Α όπλα, η/και.. μια τροχιοδεικτική βολίδα από τους εδάφους αρκούν για να αποτρέψουν τους εναέριους εισβολείς. ..Κότσια (για να μην αναφερθεί τίποτα άλλο) από τους πολιτικούς προϊσταμένους (για να δώσουν εντολές στις ΕΔ) χρειάζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου