Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Στρίβειν (πάλι*) δια των ..Kανονιοφόρων


Ο Έλληνας ΥΠΕΞ κ. Δένδιας**, αρχικά είπε, «να μην κάνουμε φασαρία για μερικά μέτρα..» (εδάφους στον Έβρο). Στην συνέχεια είπε, ότι η Ελλάδα έκανε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Τουρκία, για (τουρκική) ..κινητικότητα, (σε ελληνικό προφανώς έδαφος στον Έβρο). Μετά είπε, ότι δεν υπάρχει ξένη στρατιωτική δύναμη σε ελληνικό έδαφος.

Τέλος έκανε (ξανά) «σκληρή» δήλωση: «Η τουρκική πλευρά επιδιώκει ένταση και στρατικοποίηση των εντάσεων. Η Ελλάδα δεν πέφτει σε αυτή την παγίδα. Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα. Όχι στον 19ο αιώνα και στις λογικές των κανονιοφόρων».
Με τις διαρκείς υποχωρήσεις, (λόγω ..τρόμου στρατικοποίησης κρίσεων), των ελληνικών κυβερνήσεων οι Τούρκοι από καμία διεκδίκηση ..έφτιαξαν την γαλάζια πατρίδα τους, που ..τρώει το μισό Αιγαίο, την ΑΟΖ της Κρήτης, Κάσου, Καρπάθου Ρόδου, Καστελορίζου, διεκδικούν 18-25 ελληνικά νησιά και διενεργούν γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Μπορεί να μας απαντήσει ο κ. υπουργός, αν ο φράχτης στον Έβρο συνεχίζει να κατασκευάζεται κανονικά στην περιοχή Μελισσοκομείου, ή σταμάτησε λόγω τουρκικής ..κινητικότητας;

(*) Ο κ. Δένδιας ..μαλώνει συχνά την Τουρκία θυμίζοντας τις κανονιοφόρους του 19ου αιώνα.
(**) Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο κ. Δένδιας αναφερόμενος στον Τούρκο πρόεδρο είπε ότι ο Ερντογάν έχει ευγενή και ανοιχτόκαρδη προσωπικότητα, γεγονός που επαίνεσαν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Μπράβο στον υπουργό για την διπλωματία της ..υπενθύμισης των κανονιοφόρων και του ..γλειψίματος..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου