Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Το Χειρότερο Σενάριο..


Η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης μετά από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, ή ακόμα μια ασθενής κυβέρνηση (συνεργασίας που θα σχηματιστεί), είναι πολύ πιθανό να μην μακροημερεύσει. Δηλαδή θα είναι πολύ πιθανή η προσφυγή σε νέες εκλογές, ίσως και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Θα πεις ότι, η.. καρέκλα είναι ο.. θαυματουργός παράγοντας συνεργασιών. Ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση, (έστω και εξάντλησης τετραετίας κυβερνητικής εξουσίας), υπάρχει ένας άλλος καταστροφικός παράγοντας για την ομαλή πορεία της χώρας. Ο Τσίπρας φρόντισε να ναρκοθετήσει την χώρα, (για την πολιτική του επιβίωση), ψηφίζοντας νόμο που προβλέπει απλή αναλογική στις επόμενες εκλογές. Εφόσον δεν βρεθεί, (πολύ δύσκολο να βρεθεί), κοινοβουλευτική πλειοψηφία 200 βουλευτών, που θα αλλάξει άμεσα το εκλογικό σύστημα, τότε ανοίγει το.. τρελοκομείο (στις επόμενες εκλογές) με τα κόμματα και (απο)κόμματα να διεκδικούν κυβερνητικές καρέκλες και να μην σχηματίζεται κυβέρνηση.. Θα πει (πάλι) κάποιος (αιθεροβάμων): «Να τα βρουν τα κόμματα μεταξύ τους και να σχηματίσουν κυβέρνηση για το καλό της Ελλάδος», ή «τελικά θα αναγκαστούν να συνεννοηθούν». Η προοπτική αυτή και.. χλωμή και μη βιώσιμη. (Τι έγινε στην Ιταλία, που έχει κρατική μηχανή που δουλεύει και χωρίς κυβέρνηση; Επί δεκαετίες με απλή αναλογική άλλαζε κυβέρνηση κάθε 1 με 2 χρόνια, και τελικά άλλαξε το εκλογικό της σύστημα απλής αναλογικής, με ένα ενισχυμένης αναλογικής).
Τι θα ακολουθήσει αυτήν την φορά; Η (καταχρεωμένη) χώρα φαλιρίζει ξανά και.. παρακαλάει για (νέα) μνημόνια (για να δανειστεί) και βρίσκει (πλέον) κλειστές πόρτες, με ένα Grexit πολύ πραγματικό..
Ας ληφθεί υπόψη τι.. παθαίνει η πυρηνική και 5η οικονομική δύναμη στον κόσμο Βρετανία, με το Brexit, (μόνο για οικονομικούς λόγους): Πέφτουν πρωθυπουργοί, διαλύονται και αναδύονται άλλα κόμματα, και εξευτελίζεται παίρνοντας παράταση στην παράταση..
Quiz: Εκτός ΕΕ πως αντιμετωπίζονται τα εθνικά θέματα;
Μήπως θα είναι πολύ πιο εύκολο για την Τουρκία να υλοποιήσει τις διεκδικήσεις της;
Τι γίνεται με τα Σκόπια, αν τα Σκόπια μπουν στην ΕΕ και βγει η χώρα μας; Η Ελλάδα αφού έχασε το βέτο στο ΝΑΤΟ, έχει ακόμα το χαρτί του βέτο στην ενταξιακή πορεία των σκοπιανών στην ΕΕ, έστω για να τηρήσουν την κακή συμφωνία των «Πρεσπών».
Πως θα βάλει βέτο η Ελλάδα στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας, αν δεν είναι στην ΕΕ, (ενώ η Αλβανία θα είναι), για να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των ομογενών της βορείου Ηπείρου, καθώς και για να μην γυρίσουν πίσω οι Τσάμηδες και.. εγκατασταθούν στα.. Γιάννενα και αλλού στην (ελληνική) Ήπειρο με απόδοση των περιουσιών των, αλλοιώνοντας τον ελληνικό πληθυσμό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου