Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

..Μπαρουφάκης και.. Ξερό Ψωμί


Ο ιδρυτής και γραμματέας του κόμματος ΜεΡα25 (Μέτωπο ευρωπαϊκής ρεαλιστικής ανυπακοής?!), Βαρουφάκης ο ΥΠΟΙΚ του Τσίπρα το 1ο εξάμηνο του 2015, με 2,99% παραλίγο να βγάλει βουλευτή στις πρόσφατες εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο. Τώρα (σύμφωνα με δημοσκοπήσεις) θεωρείται πολύ πιθανή η είσοδος του κόμματος του στην Βουλή.
Ο «σοφός» λαός, (άσχετα από τις εκ των υστέρων διαψεύσεις των ψευτών/λαϊκιστών), συνεχώς ψάχνει για σωτήρες και ξεχνά ότι (και) ο Βαρουφάκης (εφαρμόζοντας το game theory του.. διδακτορικού του – παίζοντας την χώρα στα ζάρια), νόμιζε ότι θα εκβίαζε/υποχρέωνε τις 27 χώρες της ΕΕ να διαγράψουν το μεγαλύτερο μέρος του χρέους της Ελλάδος, να δώσουν κι άλλα δανεικά χωρίς μνημόνια, θα εφάρμοζε διπλό νόμισμα, χρέωσε την χώρα με 86δις€ και έκλεισε τις τράπεζες, επιβάλλοντας capital controls, που ισχύουν από το 2015 μέχρι σήμερα.
Από το: «Θα είσαστε μαζί μου και στην ρήξη;», που έλεγε επί Τσίπρα, είπε σε συνέντευξη του πριν από μερικές μέρες: «Δύο είναι τα τινά. Η μία είναι να μας πετάξουν έξω, η άλλη είναι να μη μας πετάξουν. Και στις δύο περιπτώσεις θα είμαστε καλύτερα απ’ ό,τι είμαστε σήμερα». Δηλαδή (όπως υπονοεί και το λογότυπο του κόμματος του «ρεαλιστική ανυπακοή») επαναλαμβάνει την.. θέση του (με άλλα λόγια) της ρήξης με την ΕΕ για να περάσει (υποτίθεται) η δική του γραμμή.. (διαγραφή χρέους και δανεικά χωρίς μνημόνια). Δηλαδή και στην περίπτωση της ρεαλιστικής.. κλωτσιάς, που θα πετάξουν έξω την Ελλάδα από την ΕΕ θα είναι καλύτερα! Άπαιχτος; Ναι, αφού υπάρχει «σοφός» λαός που τρέφεται με.. σανό μπαρουφικής ποικιλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου