Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Υποχωρήσεις δίχως Τέλος..


Μόνο στις τελευταίες 3 ημέρες (11,12,13-6-2019) η τουρκική πολεμική αεροπορία με 52 πολεμικά αφη πραγματοποίησε 47 παραβάσεις Κ.Ε.Κ, 246 παραβιάσεις του Ε.Ε.Χ, 9 υπερπτήσεις νησιών και σημειώθηκαν 9 εμπλοκές**. Στην κυπριακή ΑΟΖ δυτικά της Πάφου το ερευνητικό σκάφος «Barbaros» εκτελεί έρευνες και προχθές (14.5.19) ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Τσαβούσογλου ανακοίνωσε ότι ξεκίνησαν και οι γεωτρήσεις..

..Υποτίθεται ότι η επανέναρξη (21-24.5.19 στην Αθήνα) των συναντήσεων μεταξύ κλιμακίων ειδικών Ελλάδος Τουρκίας για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) θα μείωνε την ένταση μεταξύ των δύο χωρών. Παρά το.. εποικοδομητικό(!!) κλίμα των συναντήσεων (ανακοίνωση ΓΕΕΘΑ), όχι μόνο δεν έχει μειωθεί η ένταση, αλλά έχει κτυπήσει κόκκινο στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Και όμως η ελληνική πλευρά ετοιμάζεται να συνεχίσει τις επαφές στην Τουρκία.. Άραγε πώς να το εκλαμβάνουν αυτό οι Τούρκοι, αν όχι με περιφρόνηση για έναν αντίπαλο (που τον προκαλεί/κυνηγάει ανηλεώς) και αυτός .. σέρνεται εκλιπαρώντας μείωση εντάσεων; 
Αλλά τι περιμένεις από έναν πρωθυπουργό που πριν ανέλθει στο αξίωμα έλεγε ότι η Ελλάδα δεν έχει θαλάσσια σύνορα, ο ΥΠΕΞ της χώρας λέει ότι δεν πρέπει να είμαστε.. μοναχοφάηδες, (σε σχέση με τα «δικαιώματα» των Τούρκων), άλλος υπουργός λέει ότι το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο και ο πρώην πρωθυπουργός (των Ιμίων) Σημίτης βγαίνει τώρα (γιατί;) και κάνει λόγο για όχι ευχάριστες λύσεις με τους Τούρκους, (δηλαδή να εκχωρήσει η Ελλάδα κυριαρχικά της δικαιώματα στην Τουρκία).                                                 
..Ραγιαδισμός..
(**Στοιχεία από το ΓΕΕΘΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου