Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

ΜΟΕ (Μέτρα Οικοδόμησης.. Εξευτελισμού)


* Κλιμάκιο ειδικών της Ελλάδος για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) βρίσκεται ΤΩΡΑ στην Τουρκία, ενώ οι Τούρκοι κάνουν γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Τι συζητούν, ποια ΜΟΕ, τι άλλο πρέπει να κάνουν οι Τούρκοι για να αποχωρήσουν, δεν ντρέπονται μπροστά τους Τούρκους συναδέλφους τους; Και ενώ ο πρωθυπουργός ανακοινώνει «υπερήφανα» (μετά το ΚΥΣΕΑ) ότι όποιος παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδος και Κύπρου θα έχει συνέπειες, αφήνει τους Έλληνες διαπραγματευτές των ΜΟΕ να διαπραγματεύονται τις.. συνέπειες (εξευτελισμού τους).

* Ο Τσίπρας έφερε τον Ερντογάν στην Αθήνα (όταν ο σουλτάνος ήταν απομονωμένος από την Δύση) για να.. απαριθμήσει, (εντός προεδρικού μεγάρου με τον πιο επίσημο τρόπο), όλες τις τουρκικές διεκδικήσεις, προσβάλλοντας βάναυσα το γόητρο της Ελλάδος και τους Έλληνες. Μετά πηγαίνει στην Άγκυρα και συζητά μόνος του 2 ώρες με τον Ερντογάν και κανείς δεν ξέρει τι ειπώθηκε. Διεκδικεί κάτι από την Τουρκία η Ελλάδα και δεν το ξέρουμε, η διαπραγματεύεται (ο Τσίπρας) τι θα δώσει στην Τουρκία; Κάπως έτσι οι σκοπιανοί έγιναν «Μακεδόνες» που μιλούν «Μακεδονικά»..
* Η κυβέρνηση Τσίπρα τον περασμένο Απρίλιο ψήφισε νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει ρύθμιση για τους αντιρρησίες συνείδησης, με την οποία μειώνεται στα 33 από τα 35 έτη, το ηλικιακό όριο εξαγοράς υπολοίπου της εναλλακτικής υπηρεσίας, εφόσον έχουν διατεθεί ή διατεθούν σε φορείς του δημοσίου, αφού εκπληρώσουν εναλλακτική θητεία 20 ημερών αντί 40 που ίσχυε. Επίσης καταργείται το μέτρο της δίμηνης υποχρεωτικής παραμονής τους, (επιπλέον της πραγματικής στρατιωτικής θητείας), στην εναλλακτική υπηρεσία. Είναι φανερό ότι παρέχονται κίνητρα αποφυγής της στράτευσης, για να γεμίσει η χώρα (αστράτευτους) Καρανίκες (που χρειάζεται η ψήφος τους στις προσεχείς εκλογές).

* Και καλά, οι αστράτευτοι διεθνιστές του ΣΥΡΙΖΑ υλοποιούν τα πιστεύω τους, ο ΥΠΕΘΑ κ. Αποστολάκης (πρώην Α/ΓΕΕΘΑ) και η στρατιωτική ηγεσία των ΕΔ (ιδίως ο Α/ΓΕΣ) προωθούν τέτοιο απαράδεκτο νομοσχέδιο, που αντί να αυξάνει την θητεία, δίδει κίνητρα κοπάνας (από την στράτευση) και δεν ανησυχούν για την δραματική μείωση της επάνδρωσης και (επομένως) αδυναμίας εκτέλεσης της αποστολής (και) των μονάδων 1ης γραμμής στον Έβρο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου