Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Aνεύθυνος, Αμετανόητος, Θλιβερός


Ο κ. Τσίπρας ..πάσχοντας (ήδη) από το σύνδρομο στέρησης εξουσίας, (την προσεχή Δευτέρα δεν θα είναι πρωθυπουργός), στην απελπισία του, πήγε χθες (ακόμα και) στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για να δώσει συνέντευξη τύπου, (βοθροκάναλο κατά ΣΥΡΙΖΑ, παρά το.. εμπάργκο που είχε επιβάλει ο ίδιος για βουλευτές/στελέχη του εδώ και 1 χρόνο). Από τα ατυχή επιχειρήματα του, για να δικαιολογήσει τις αναντιστοιχίες υποσχέσεων και πράξεων απέναντι στον λαό που τον ψήφισε, καθώς και για τις αποτυχίες της κυβέρνησης του συγκρατώ το βασικό:
Την (αφελή) παραδοχή του, (για το 1ο καταστροφικό εξάμηνο της διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη του 2015), ότι δεν περίμεναν (αυτός και το επιτελείο του) να μην δεχθούν τις προτάσεις τους, (οι δανειστές), ότι έκαναν λάθος εκτίμηση, είχαν αυταπάτες και ότι δεν ήταν προετοιμασμένοι για εναλλακτικές λύσεις, αναγκάζοντας τον να δεχθεί το 3ο μνημόνιο, για να μην βγει η χώρα από την ζώνη του ευρώ. 
Είναι δυνατόν ένας (σοβαρός) πρωθυπουργός να πηγαίνει απροετοίμαστος σε τέτοιου βεληνεκούς διαπραγμάτευση, που παίζονται οι τύχες της χώρας του; Ανέλαβε λέει τις ευθύνες του.. Και τον λογαριασμό της ανευθυνότητας του; Καμία συγνώμη για το λάθος του, που το πληρώνει και θα το πληρώνει (μέχρι και 99 χρόνια μετά) ο λαός που τον εμπιστεύτηκε. Λάθος 3ο(+) μνημονίων: Μέχρι και σήμερα capital controls στις τράπεζες που παραπαίουν. Υποχρεωτικό ετήσιο πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022. Ετήσιο πρωτογενές πλεόνασμα 2% του ΑΕΠ μέχρι το.. 2060. Αιώνιο μνημόνιο με υποθήκευση όλης της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια, με 25δις€ ενέχυρο για άμεση ρευστοποίηση σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής δανείων. Επιπλέον 100 έως 200δις€ σε χρέος και χαμένο πλούτο (από την χαμένη ανάπτυξη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου